Yapay zeka takımlarına doğru veri açıklamasını yüksek hızda sağlayan kitle kaynaklı ve yapay zeka tabanlı bir veri platformu olarak hizmet veren Co-one, 2021 yılının Mart ayında Ataberk Arman Kayhan ve Mert Menekşe tarafından kuruldu.
Görüntü ve yazı temelli veriler üzerinde çalışan yapay zeka takımları, algoritmalarını projelerine özel açıklanmış bir veri seti ile eğitmek zorundalar. Co-one, tarafından aktarılan bilgilere göre özel veri setlerini açıklamak tüm yapay zeka projesinin ortalama yarı zamanını alıyor.
Tam da bu noktada devreye giren Co-one, ihtiyaç olan açıklamayı yüksek hızda ve doğru bir şekilde etiketleyerek yapay zeka takımının veriden kaynaklı tüm yükünü paylaşıp süreci hızlandırıyor. Co-one bu etiketleme hizmetini, geliştirdiği Kovan uygulamasının kullanıcıları ile sağlıyor.
Kovan uygulamasının kullanıcıları, oyun oynarken veri etiketliyor ve bu sayede hem para kazanıyor hem de yapay zeka ekosistemine katkı sağlıyor. Kısacası Co-one, Human in the loop denen insan ve yapay zekanın bir arada çalıştığı bir yöntemle veri etiketliyor.
Co-one tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, 6 ay içinde başta Avrupa olmak üzere Türkiye ve ABD'den 8 farklı sektörde hizmet veren 15 yapay zeka takımına hizmet sunuyor.
Co-one'nın bugüne kadar toplamda 2 milyondan fazla etiketleme yaptığını da ekleyelim. Scale AI, Amazon Mechanical Turk, Playment ve Hive AI gibi rakiplere sahip olan Co-one, verileri minimum 3 etiketleyici ve sektöre özel geliştirilen yapay zeka tabanlı öncül etiketleme sistemi ile etiketlemesi, hem hızlı hem de kaliteli veri açıklama hizmeti sunması ve tüm etiketleme sürecinin anlık olarak takip edilebilmesi gibi avantajlar ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.
Co-one tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında TRAngels liderliğinde tohum öncesi yatırım turunda yatırım da aldı. SaaS ve proje bazlı olarak sunulan hizmetler üzerinden gelir elde eden Co-one'ın Workup Girişimcilik Programı'nın 9'uncu döneminde yer alan 11 girişim ve Türk Telekom PİLOT'un 9. döneminden mezun olan 18 girişim arasında bulunduğunu da ekleyelim.
Avrupa tabanlı bir büyüme için çalışmalarına devam eden Co-one, bir sonraki yatırım turu sonrasında aylık 5 milyon etiketleme kapasitesine ulaşmayı da hedefliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap