Facebook üniversitelilere özel Campus sekmesini kapatıyor

Campus ile yeniden genç kitlelerle bir araya gelmeyi amaçlayan Facebook, görünen o ki uzun vadede amacına ulaşamadı. Şirket, üniversite öğrencilerini Facebook grupları üzerinden desteklemeye devam edecek.
Facebook üniversitelilere özel Campus sekmesini kapatıyor

2020 yılında üniversite öğrencilerine özel bir sekme yayına alan Facebook, 10 Mart'ta sekmeye veda edeceğini duyurdu. Şirket, üniversite öğrencilerinin .edu uzantılı e-posta adresleriyle Campus'e kayıt olmasını sağlıyordu. Campus'e Facebook'un uygulaması içinde tıpkı Facebook Watch, Oyunlar ve Haberler sekmesi gibi ayrı bir sekme üzerinden erişilebiliyordu.  

Campus ile yeniden genç kitlelerle bir araya gelmeyi amaçlayan şirket, görünen o ki uzun vadede amacına ulaşamadı. 

Facebook, uygulama içinde gönderdiği bir mesaj ile kullanıcılarına Campus'un kapanacağını duyurdu. Özelliğin kapanmasıyla birlikte Campus profilleri, grupları, gönderileri ve verileri de silinecek. Campus kullanıcıları, verilerini kontrol ederek diledikleri takdirde bilgisayarlarına indirebilecek. Özelliğin kapatıldığını, sosyal ağların gizli özelliklerini keşfetmesiyle tanınan Matt Navara twitter hesabından duyurdu. 

Şirket yaptığı açıklamada Campus'u üniversite topluluklarını bir araya getirme amacıyla yayına aldıklarını ifade etti. Buna ek olarak Facebook; "Üniversite topluluklarını desteklemenin en iyi yolunun Facebook grupları olduğunu öğrendik." dedi. 

2021'nin ortasında ABD'deki 60 kolej ve üniversiteye açılan Campus, 30'dan fazla okul eklenmişti. Şirket, kapanmadan önce Campus çatısı altında 204 okulu eklemeyi başardı. 

Facebook sözcüsü aslında üniversite öğrencilerinin Facebook gruplarında aktif olduğunu fark etmeleri üzerine sadece üniversite öğrencilerine ayrılmış Campus ürününü test ettiklerini açıkladı.

Bu noktada şirketin 2021'in Kasım ayında gruplara ciddi anlamda yatırım yaptığını belirtelim.  Facebook gruplarına topluluk odaklı ticaretten gelir modellerine birbirinden farklı özellikler ekleyen şirket, üniversite öğrencilerinin gruplara olan ilgisini desteklemeye devam edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.