Twitter, kısa bir süre sonra platforma podcast sekmesi ekleyebilir

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong'a göre Twitter, podcast içeriklerine özel bir sekme üzerinde çalışıyor. 
Twitter, kısa bir süre sonra platforma podcast sekmesi ekleyebilir

Son dönemde podcast içeriklerine olan ilgi fazlasıyla artmış durumda. Spotify'ın artık neredeyse müzik işlevini yok sayıp sürekli olarak podcast odaklı platformları satın alması da bunu bir noktada kanıtlıyor. Ancak podcast'e yönelen sadece Spotify değil, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong'a göre Twitter da podcast içeriklerine özel bir sekme üzerinde çalışıyor. 

Paylaşılan görsele göre Twitter uygulamasında gizlenmiş ve yeni platforma dair ipuçları veren yeni bir "Podcast'ler" sekmesi bulunuyor. Sekme başlı başına çok fazla ayrıntıyı göstermiyor olsa da en azından Twitter'ın Apple ve Spotify gibi büyük rakipleri olan podcast pazarına girmeyi düşündüğünü açıkça söylemek mümkün duruyor.

Twitter'ın bu platformu nasıl pazarlayacağı ya da içeriklerin bağımsız mı olup olmayacağı henüz belirsiz.Tabii bu noktada Twitter'ın Spaces özelliğini de göz önünde bulundurmak gerek, zira bu podcast sekmesi yayına alırsa Twitter Spaces ile entegre edileceğini öngörebiliriz. Çünkü Twitter, bu yılın başında tüm kullanıcıların Spaces oturumlarını kaydedebileceğini, böylece diğer insanların daha sonra dinleyebileceğini söylemişti. Yani bir nevi podcast oluşturmaya izin vermişti.

Şu an için en önemlisi bu sekmenin şu anda sadece bir test aşamasında olması. Hiç gerçekleşmeyecek olsa bile Twitter'ın böyle bir ürünü test ediyor olması gerçekten ilgi çekici. Ancak şirket, bir süredir içerik oluşturuculara sesli programlarını sosyal ağda tanıtmaları için kılavuzlar ve ipuçları sağlıyor. Bu yüzden Twitter'ın böyle bir adım atıyor olması da mantıklı olacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.