Türk girişimcilerin New York’ta kurduğu Base64.ai, 1.8 milyon dolar yatırım aldı

Base64.ai tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ilk yatırımını aldı. Girişimin 1,8 milyon dolarlık yatırım turu Long Journey Ventures ve Data Community Fund liderliğinde gerçekleşti.
Türk girişimcilerin New York’ta kurduğu Base64.ai, 1.8 milyon dolar yatırım aldı

Tüm belge türlerinden her türlü veriyi çıkarabilen yapay zeka destekli bir girişim olarak karşımıza çıkan Base64.ai'ı ilk olarak geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Base64.ai tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ilk yatırımını aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Base64.ai, 1,8 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin 1,8 milyon dolarlık yatırım turu Long Journey Ventures ve Data Community Fund liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna Long Journey Ventures ve Data Community Fund haricinde ise Venkat Iyer, Pascal Levy-Garboua, Scott Banister, Tufan Lokmanoğlu, Fırat İşbecer, Altuğ Karayel ve Nevzat Aydın gibi önemli melek yatırımcılar da katıldı.

2020 yılında Ozan Eren Bilgen, Ali Erkurt ve Ozan İlbey Yılmaz tarafından New York'ta kurulan Base64.ai, belge işlemeyi ve yüz tanımayı tek bir API çağrısı ile otomatik hale getiriyor. Base64.ai tarafından sunulan yapay zeka ise belge türlerini sınıflandırabilmesinin yanı sıra belgelerdeki metinleri, tabloları, fotoğrafları ve imzaları kusursuz bir şekilde çıkarabiliyor.

Sadece bu bilgileri çıkarmakla da kalmayan Base64.ai, aynı zamanda yüz tanıma sistemi sayesinde her türlü yüzü de belgeler arasında rahatlıkla tarayabiliyor.

Base64.ai'ın çözümünün 60 dilde kullanılabildiğini de ayrıca ekleyelim. Base64.ai tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 1,8 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki operasyonlarını büyütmesi için kullanılacak.

Alınan yatırımın teknoloji, pazarlama ve satış konusundaki hedeflerine ulaşma konusunda önemli bir adım olduğunu belirten Base64.ai kurucu ortağı ve CEO'su Ozan Eren Bilgen, 2021 yılında işledikleri form sayısının 20 kat arttığını ve gelecek için heyecanlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.