Netflix, mobil oyun geliştiricisi Next Games'i 65 milyon euroya satın alıyor

Dünyanın en popüler dijital streaming platformu Netflix, Finlandiya merkezli mobil oyun geliştirici Next Games'i 65 milyon euroya satın almayı planladığını açıkladı.
Netflix, mobil oyun geliştiricisi Next Games'i 65 milyon euroya satın alıyor

Dünyanın en popüler dijital streaming platformu Netflix, Finlandiya merkezli mobil oyun geliştirici Next Games'i 65 milyon euroya satın almayı planladığını açıkladı. Anlaşma şartlarına göre Netflix, Next Games'in tüm ihraç edilmiş ve ödenmemiş hisselerini satın almak için bir ihale teklif süreci başlatacak. Teklife göre, Next Games hissedarları, toplam değeri yaklaşık 65 milyon euro olan hisselerin her biri için 2.10 euro alacak. 

Anlaşma ile Netflix, oyun içeriği konusunda kataloğunu tamamlamaya yönelik stratejik bir adım atmış oluyor. 2013 yılında kurulan ve Teemu Huuhtanen tarafından yönetilen Next Games ise hayran deneyimini göz önünde bulundurarak ilgi çekici mobil oyunlar yaratıyor. Next Games, Stranger Things ve The Walking Dead gibi Netflix'in öne çıkan içeriklerinin bazılarıyla ilgili oyunlar geliştiriyor. Zaten şirketin stratejisi de Netflix'in en çok izlenen dizilerinden birinden esinlenen hikaye odaklı bir RPG oyunu olan Stranger Things: Puzzle Tales gibi içerikler üretmek ve bunu yaparken dizilerin hayranlarını hedef almak.

Şirketin 2021 sonunda yaklaşık 120 çalışanı vardı. Next Games, 2020'de oyun içi satın alımlardan elde edilen gelirlerin yüzde 95'i ile yaklaşık 27,2 milyon euro satış bildirmişti. Next Games CEO’su Teemu Huuhtanen, Netflix ile güçlerini birleştirmenin kendileri için heyecan verici bir deneyim sunduğunu; satın alma ile oyun stüdyosunun seviyesinin tüm cephelerde yükseleceğini söylüyor.

Netflix ise bugüne kadar pek satın almalarla karşımıza çıkan bir şirket olmadı. O yüzden dijital medya platformunun böyle bir satın alım yapıyor olması gerçekten ilgi çekici. Bu kapsamda yeni satın almalar gelecek mi, merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.