Gözde Girişim'den yeni yatırım şirketi: Gözde Tech Ventures

Yıldız Ventures CEO'su Yahya Ülker tarafından aktarılan bilgilere göre Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, teknoloji girişimlerine yatırım yapmak adına Gözde Tech Ventures'ı kurdu. 
Gözde Girişim'den yeni yatırım şirketi: Gözde Tech Ventures

Ülkemizin önemli kuruluşları arasında bulunan Yıldız Holding'in Yıldız Ventures ile birlikte girişim ve yatırım ekosistemine adım attığını 2020 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Yıldız Ventures CEO'su Yahya Ülker tarafından aktarılan bilgilere göre Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, teknoloji girişimlerine yatırım yapmak adına Gözde Tech Ventures'ı kurdu. 

Edindiğimiz bilgilere göre Gözde Tech Ventures, hem ülkemizde hem de yurt dışında yer alan teknoloji odaklı girişimlere yatırımlar yapacak. Gözde Tech Ventures'ın yatırım yapmayı hedeflediği alanlar arasında ise yapay zeka, finansal teknolojiler, blockchain, e-ticaret ve yazılım alanları bulunuyor.

Gözde Tech Ventures'ın özellikle erken büyüme aşamasında yer alan girişimlere yatırım yapmayı hedeflediğini de ekleyelim. Gözde Tech Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2 yıl içinde toplamda 20 milyon dolar yatırım yapacak.

Gözde Tech Ventures'ın ilk etapta 10 girişime yatırım yapmayı planladığını da ekleyelim. Gözde Tech Ventures, uzun vadede Gözde Girişim’in toplam aktif büyüklüğünün yüzde 10’una kadar ulaşmayı ve sektörün önemli girişim sermayesi oyuncularından biri olmayı da hedefliyor. Gözde Tech Ventures'ın Yönetim Kurulu Başkanı ise Yahya Ülker olacak.

Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker, yeni kurdukları şirketin esas amaçlarının sermayeye ihtiyaç duyan yeni girişimleri destekleyerek onlarla birlikte büyümek, ülkemizde ve dünya çapında bu konuda öncülük yapan girişimleri desteklemek, Yıldız Holding’in girişim sermayesi alanındaki bilgi ve tecrübesini bu yeni girişimlerin hizmetine sunmak ve onları globale taşımaktır olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.