Ford, elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gidiyor

Amaçları, bu alandaki zorluklara aynı zamanda fırsatlara doğru ve etkili odaklanmak. Ayrıca şirketin faaliyet kar marjının 2026 yılına kadar yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması hedefleniyor.
Ford, elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gidiyor

Amerikan araç üreticisi Ford'un elektrikli araç konusuna öncelik verdiği biliniyor. Şirket, özellikle Avrupa'da satacağı tüm otomobillerin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olması yönünde yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Bu doğrultuda şirketten önemli bir açıklama geldi. Ford, elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu.

Amaçları, bu alandaki zorluklara aynı zamanda fırsatlara doğru ve etkili odaklanmak. Ayrıca şirketin faaliyet kar marjının 2026 yılına kadar yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması hedefleniyor

Şirket, iki önemli üretim kolunu Ford Blue ve Ford Model E başlığı altında topladı. Buna göre Ford Blue birimi, Mustang, F-150 ve Bronco gibi mevcut içten yanmalı (ICE) araçları denetleyecek. Bu, şirketin hala içten yanmalı motorlardan vazgeçmediğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Ford Model E birimi ise elektrikli araçlara odaklanacak. Amaç, bu konuda hızla ilerlemek. 

Bu adımı Ford EV ve Dijital Sistemler Sorumlusu Doug Field, “Bu, iş yapma şeklimizin modernizasyonunda gerçekten büyük bir değişiklik yaratacak” diye yorumluyor. Fakat, bu duyurunun ardından Ford hisseleri yaklaşık yüzde 5 düşüş yaşadı. Dolayısıyla bu yapılanmanın şirkete ne fayda sağlayacağını zaman gösterecek. 

Bir taraftan geçtiğimiz Ocak ayında Ford'un sahip olduğu e-scooter girişimi Spin, faaliyet gösterdiği bazı pazarlardan çekilme kararı aldığını yazmıştık. Spin, kısmi olarak ABD'de ve bazı Avrupa ülkelerinden çekilme kararı almıştı. Şirket, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki pazarlara odaklanacağı söylenmişti. Şubat ayında ilk olarak İspanya pazarından çıkacağı belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.