Yapay zeka teknolojisini odağına alan Oventus, 50 milyon dolar yatırım aldı

2011 yılında analyticsMD adı altında faaliyete geçen şirket, 2017'nin Mart ayında adını Qventus olarak değiştirdi. Qventus'un amacı hastanelerin operasyonel ve finansal sistemlerini düzenlemek.
Yapay zeka teknolojisini odağına alan Oventus, 50 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektöründe yapay zeka teknolojileri yoğun olarak kullanılıyor. Bununla öncelikli amaç, önleme veya tedavi teknikleri ile hasta sonuçları arasındaki ilişkileri analiz etmek. Bir taraftan tanı süreçleri, tedavi protokolü ve ilaç geliştirme, kişiye özel tıp, hasta izleme ve bakım işine odaklanmak. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; operasyonları ve hasta akışını yönetmek için bir yapay zeka teknolojisini kullanan Qventus, 50 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Thomas H. Lee Partners ve stratejik yatırımcı Premier tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında Thedacare, Bessemer Venture Partners, Mayfield Fund ve Norwest Venture Partners yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 95,3 milyon dolara çıktı. Yeni yatırım şirketin Ar-Ge ve operasyonel süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

2011 yılında analyticsMD adı altında faaliyete geçen şirket, 2017'nin Mart ayında adını Qventus olarak değiştirdi. Şirketin amacı hastanelerin operasyonel ve finansal sistemlerini düzenlemek. Brent Newhouse, Ian Christopher ve Mudit Garg tarafından hayata geçirilen platform, elektronik hasta kayıtlarına entegre olabiliyor.

ABD merkezli şirket, Boston Medical Center, HonorHealth, M Health Fairview, Mercy ve Saint Luke's Health System ile birlikte çalışıyor. Qventus; acil servisler, perioperatif alanlar, hasta güvenliği, yatan hasta, ayakta tedavisi gibi operasyonları yönetiyor. 

Geçen hafta EHR'lere entegre olabilen dijital sağlık hizmeti girişimi PriorAuthNow'ın 25 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. 2014 yılında kurulan PriorAuthNow, dijital ön izin şirketi olarak tanımlandığını belirtmiştik. Şirketin temelde tedavi yapılmadan önce sağlık kuruluşuyla sigorta şirketi arasındaki süreci düzenlediğini aktarmıştık. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.