Dijital sağlık hizmeti girişimi PriorAuthNow, 25 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında kurulan PriorAuthNow, dijital ön izin şirketi tanımlanıyor. Şirket temelde tedavi yapılmadan önce sağlık kuruluşuyla sigorta şirketi arasındaki süreci düzenliyor.
Dijital sağlık hizmeti girişimi PriorAuthNow, 25 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık hizmeti girişimi PriorAuthNow, 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Insight Partners tarafından yönetildi ve ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 57,2 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın şirketin iş süreçlerini geliştirmek ve çalışan sayısını artırmak için kullanılacağı açıklandı. 

PriorAuthNow CEO'su ve kurucu ortağı Joe Anstine, "Sağlık sigortası sektöründe hem ödeyenler hem de sağlayıcılar için önemli değer yaratan bir sistem oluşturmak niyetiyle PriorAuthNow'u başlattık" diye konuşarak şirketin kuruluş amacını anlatıyor. 

2014 yılında kurulan PriorAuthNow, dijital ön izin şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket temelde tedavi yapılmadan önce sağlık kuruluşuyla sigorta şirketi arasındaki süreci düzenliyor. Yani ön yetkilendirmeye odaklanıyor. Hastanelerle hasta bakımı konusunda işbirliği yapıyor. Bunu EHR (Elektronik Sağlık Kaydı) üzerinden gerçekleştiriyorlar. 

Geleneksel iş süreçlerinin işlemesini kolaylaştırarak iki tarafın zamandan tasarruf etmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalar elektronik olarak gönderilen ön izin taleplerinin geri dönüş süresinin manuel olarak gönderilenden üç kat daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor. Bir taraftan PriorAuthNow'un bu konuda çalışan tek dijital sağlık şirketi olmadığını belirtelim. Geçen sene 36 milyon dolar Cohere Health şirketin en güçlü rakipleri arasında yer alıyor.

Özellikle ABD'de Covid-19 salgını pek de iyi işlemeyen sağlık sistemine yenilik getiren şirketlere yapılan yatırımlar günden güne artıyor. Özellikle dijital sigortacılık bu alanlardan biri. Geçen hafta dijital sigortacılık girişimi (Insurtech) odaklanan ABD merkezli HealthCare.com'un C serisi yatırım turunu tamamladığını yazdığımızı ve şirket, turu 161,5 milyon dolarlık yatırım ile kapattığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.