Sağlık sigortasına odaklanan HealthCare.com'un C serisi yatırım turu 161,5 milyon dolar ile tamamlandı

2006 yılında kurulan şirket, sağlık sigortası arama ve karşılaştırma platformu olarak tanımlanıyor. Şimdiye kadar 244 milyon dolar yatırım alan şirket, 10 yatırımcı tarafından destekleniyor.
Sağlık sigortasına odaklanan HealthCare.com'un C serisi yatırım turu 161,5 milyon dolar ile tamamlandı

Geçtiğimiz Aralık ayında dijital sigortacılık girişimi (Insurtech) odaklanan ABD merkezli HealthCare.com'un C serisi yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldığını aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre şirket, C serisi yatırım turu için 31,5 milyon dolar ek yatırım aldı. Girişim böylece C serisini 161.5 milyon dolarlık yatırım ile kapattı.

Ek yatırım, Hildred Capital Management tarafından gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 244 milyon dolar yatırım alan şirket, 10 yatırımcı tarafından destekleniyor. Hildred Capital'in kurucu ortağı ve yönetici ortağı David Solomon, HealthCare.com'un tüketicilerin sağlık sigortası satın alma davranışlarında devrim yarattığını düşünüyor. Yeni gelen yatırımın şirketin Ar-Ge yatırımlarında kullanılacağını söylüyor. 

Hatırlatmak gerekirse Aralık ayında gerçekleşen yatırım turuna Axis Capital, Second Alpha, Link Ventures ve şirket kurucularının katılmıştı. Tur, Oaktree Capital Management tarafından yönetilmişti. 2006 yılında kurulan şirket, sağlık sigortası arama ve karşılaştırma platformu olarak tanımlanıyor.

Howard Yeh, Jose Vargas, Jeff Smedsrud tarafından faaliyete geçirildi. ABD'de yaşayanlar için sağlık harcamaları, ağır bir yük. Birçok doktorsa sigorta şirketlerinin yaptığı ödemeleri yetersiz buluyor. Bir taraftan ülkede eyaletler arasında sağlık hizmeti sunumu ve sağlık sigortası ücretleri ile kapsamı farklılık gösteriyor. Bu noktada HealthCare.com, sektör içinde doğru bir yere konumlanıyor.

Özellikle Covid-19 pandemisiyle ABD'de dijital sağlık sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne artıyor. Kasım ayında Medicare odaklı çalışan EasyHealth, 135 milyon dolar yatırım almış ve yatırım turuna  Anthemis Group ve QED Investors; Victory Park Capital, Nationwide Ventures, Health Ventures, Brewer Lane ve Operator Partners'ın katılımıyla öncülük ettiğini yazmıştık. Yeni yatırım şirketin büyüme hedefleri için kullanılacağını söylemiştik.

Eylül ayında ise dijital sigortacılık girişimi Insurify, 100 milyon dolar yatırım almış, yatırım turu Motive Partners liderliğinde gerçekleştirilmişti. Aynı ay sigorta teknolojileri konusunda çözümler üreten bir girişim olan Counterpart, tohum yatırım aldığını duyurmuştuk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.