Teslimat robotları geliştiren Starship Technologies, 42 milyon dolar yatırım aldı

Starship Technologies'in 42 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Finlandiya merkezli NordicNinja ve Wise kurucularının yatırım şirketi olan Taavet+Sten liderliğinde gerçekleşti.
Teslimat robotları geliştiren Starship Technologies, 42 milyon dolar yatırım aldı

Otonom teslimat robotları geliştiren ABD merkezli Starship Technologies'in 100 bin teslimatı geride bıraktığını ve A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Starship Technologies tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 42 milyon dolarlık yeni yatırım aldı.

Starship Technologies'in 42 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Finlandiya merkezli NordicNinja ve Wise kurucularının yatırım şirketi olan Taavet+Sten liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna NordicNinja ve Taavet+Sten'in haricinde ise girişimin eski yatırımcıları arasında bulunan TDK Ventures ve Goodyear'ın katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 42 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Starship Technologies'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 140 milyon dolara ulaştı. Yatırımların haricinde Starship Technologies'in geçtiğimiz Ocak ayında European Investment Bank'ten 57 milyon dolar borç aldığını da belirtelim.

Şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 2014 yılında Ahti Heinla ve Janus Friis tarafından Estonya'da kurulan Starship Technologies'in merkezi ise San Francisco'da bulunuyor. Geliştirdiği otonom robotlar sayesinde teslimatlar gerçekleştirilmesine olanak tanıyan Starship Technologies, 1700 robotluk bir teslimat filosuna sahip.

Starship Technologies tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1700 teslimat robotu ile birlikte günlük ortalama 10 bin teslimat gerçekleştiriyor. Alınan 42 milyon dolarlık yatırım, girişimin Avrupa ve ABD'deki operasyonlarını büyütmek ve yeni yatırımlar yapması için kullanılacak.

Starship Technologies robotları ile gerçekleştirilen teslimatlar girişimin uygulamasında yer alan harita üzerinden canlı olarak da takip edilebiliyor. Son olarak Starship Technologies'in bugüne kadar toplamda 3 milyonu aşkın teslimat gerçekleştirdiğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.