Silikona alternatif olarak grafen tabanlı elektronik cihazlar geliştiren Paragraf, 60 milyon dolar yatırım aldı

Kirlilik içermeyen teknolojiyi kullanarak grafen tabanlı elektronik cihazlar geliştiren Paragraf, New Science Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.
Silikona alternatif olarak grafen tabanlı elektronik cihazlar geliştiren Paragraf, 60 milyon dolar yatırım aldı

Kirlilik içermeyen teknolojiyi kullanarak grafen tabanlı elektronik cihazlar geliştiren Paragraf, New Science Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Molten Ventures, Parkwalk, Amadeus Capital Partners, IQ Capital, Future Fund: Breakthrough ve In-Q-Tel katıldı.

2015 yılında, Colin Humphreys ve Simon Thomas tarafından kurulan Paragraf, grafen cihaz üretiminde ölçeklenebilir bir yaklaşım sunuyor. Grafen, dünyadaki en iletken malzemelerden biri ve elektronik cihaz pazarında silikona bir alternatif olarak kullanılıyor. Malzeme ayrıca azaltılmış güç tüketimi de dahil olmak üzere bir dizi olumlu çevresel etki sunuyor. Şirketin mevcut ürünleri olan Graphene Hall Effect Sensor serisi, halihazırda havacılık, yarı iletken, sağlık, otomotiv, bilimsel araştırma, endüstriyel ve kuantum hesaplama alanlarında, geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılıyor. 

Paragraf, CERN, Ulusal Fizik Laboratuvarı ve Rolls-Royce dahil olmak üzere dünyaca ünlü bir dizi kuruluşla iş birliği halinde. Şirket aldığı yeni yatırımı hizmet alanını genişletmek ve uluslararası büyümesini sürdürmek için kullanacak. Yatırım, Paragraf'ın işi ölçeklendirmesine, satışları artırmasına, Ar-Ge yeteneklerini güçlendirmesine ve üretim altyapısını genişletmesine olanak sağlayacak.

Şirketin bir sonraki ürünü de tıp endüstrisinde klinik bakım noktasını dönüştürmeyi hedefleyen grafen tabanlı bir biyosensör olarak belirtiliyor.

Paragraf CEO'su ve Kurucu Ortağı Dr. Simon Thomas, güç gereksinimlerimizi ve dolayısıyla karbon ayak izlerimizi azaltmak için yeni teknoloji çözümleri gerektiğini, yeni nesil malzemelerin bunun merkezinde yer alacağını söylüyor. Thomas, ilk ürünleri aracılığıyla elektronik ürün tedarik zincirine ilk 2D malzeme olan grafeni getirerek oyunun kuralını değiştirdiklerini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.