Enerji girişimlerinin sayısı artarken yetkin insan kaynağı da daha çok aranıyor

Çevre ve sürdürülebilirlik kategorisinde sene başından beri yatırım alan girişimlerin sayısı neredeyse 300'e yaklaşmış durumda. Girişimlerin sayısı artarken de bu kategoriye özel yetkinlik geliştiren iş gücü talebi de artıyor.
Enerji girişimlerinin sayısı artarken yetkin insan kaynağı da daha çok aranıyor

Çevre ve sürdürülebilirlik konularında alınan aksiyonlar artmaya devam ediyor. Özellikle enerji, CleanTech, GreenTech gibi alt kategorilerde senenin başından beri 300'e yaklaşan yatırım görmekteyiz. Geçtiğimiz senelere göre daha çok göz önünde olan ve birkaç senedir ihtiyacın katlanarak büyüdüğü sektörün gelişimine devam etmesi için yatırımlar, yeni girişimler ve inisiyatiflerle birlikte bu konuda gelişmiş iş gücüne de ihtiyaç görülüyor. 

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre hem şirketlerin hem de profesyonellerin yetkinliklerini sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji, iş sağlı ve güvenliği gibi konularda güncellediği yönünde. Bir yandan bu alandaki iş ilanlarının sayısı artarken bir yandan da daha önceleri belki de yetkinlik listelerinde çok üst sıralarda yer almayan konuların artık aranır hale geldiğini görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.