Volvo'nun 2025 hedefi: 7 yeni elektrikli ve hibrit araç

İsveçli otomobili üreticisi Volvo birkaç yıl içinde 5  tamamen elektrikli ve 2 hibrit aracı tanıtacağını söyledi. Araçların 2025'te piyasada olması hedefleniyor.
Volvo'nun 2025 hedefi: 7 yeni elektrikli ve hibrit araç

Kıran kırana rekabetin devam ettiği elektrikli otomobil sektöründe araç üreticileri tek tek yeni dönem plan ve hedeflerini açıklamaya başladı. Geçen hafta ABD'de yapılan bir toplantıda İsveçli otomobili üreticisi Volvo birkaç yıl içinde yedi araç tanıtacağını açıkladı. Bu araçlardan 5'i tamamen elektrikli ve 2 'si ise hibrit araç olacak. Araçların 2025'te piyasada olması hedefleniyor.

Şirket, 20 yıl içinde tamamen elektrikli bir otomobil markası olmayı taahhüt ettiğini açıklamıştı. 2025 yılına kadar global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli ve geri kalanın ise hibrit otomobillerden oluşmasını hedefliyor. Aslında şirketin asıl niyeti bütün operasyonlarını ile iklim nötr bir marka olmak. Yukarıdaki gelişmede bu hedef doğrultusunda attığı adımlardan biri olarak nitelendiriliyor. 

Volvo'nun elektrikli araç konusunda her sektör için ayrı çözüm ve araç sistemleri geliştiriyor. Şirket, Ocak ayında orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamıyla müşterilerine nakliye çözümleri sunan Volvo Trucks ile gündeme geldi. FH Electric ağır hizmet tipi kamyonunun seri üretimine bu yılın sonlarına doğru başlamayı planladığını ve kamyonun ağırlığı 44 tona kadar çıktığını açıkladı. Volvo Trucks şu anda müşterilerine çeşitli nakliye görevleri için 6 akülü elektrikli kamyon sunduğunu kaydetti. 

Volvo, elektrikli araç üretmenin yanı sıra otonom sistemlerde de iddialı. Ocak 2020'de resmiyet kazananan olan Volvo Autonomous Solutions, otonom ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışının hızlandırılmasına odaklanıyor

Volvo, 1927 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Şirket, önce1999'da İsveçli Volvo Group tarafından Ford Motor Company'ye, ardından 2010 yılında Çin'li Geely'ye satıldı. Volvo, 2019'da yaklaşık 100 ülkede 705 bin 452 otomobil satışı ile dünyanın en tanınmış otomobil markalarından biri konumunda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.