Dijital sağlık teknolojisi girişimi MiyaHealth 4,8 milyon dolar yatırım aldı

MiyaHealth iki ürünle dikkat çekiyor. Biri hasta navigasyon programı olarak da tanımlanan MiyaPatient diğeri ise sigorta şirketlerini odağına alan yapay zeka destekli MiyaPayor...
Dijital sağlık teknolojisi girişimi MiyaHealth 4,8 milyon dolar yatırım aldı

McKinsey&Co. tarafından hazırlanan bir rapora göre, Asya dijital sağlık pazarının 2025'te 100 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu büyümenin tüketici merkezli dijital sağlık ekosistemi ve kullanıcılar tarafında artan talepten kaynaklandığı söyleniyor. Tam da buna paralel olarak yatırımlarında arkası kesilmiyor.

Singapur merkezli sağlık teknolojisi girişimi MiyaHealth Singapore Technologies Engineering Ventures ve Elev8 liderliğinde 4,8 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları ve yurt dışı açılımı için kullanacağını açıkladı. 

Girişim, şimdiye kadar 12 binden fazla doktorla çalıştı. 2019 yılında kurulan MiyaHealth, şu anda iki teknoloji ürünü sunuyor. Hasta navigasyon programı olarak da tanımlanan MiyaPatient, kronik hastalıklara sahip kişilerin hastalık sürecini yönetmesini sağlıyor. Yapay zeka destekli MiyaPayor ise sigorta şirketlerini odağına alıyor. Şirketlerin sağlık planı tasarlamasına yardımcı oluyor. Böylece sağlık hizmetlerinde idari ve tıbbi maliyetleri düşüyor. 

Ocak ayında Singapur merkezli akıl sağlığına odaklanan Intellect, A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Şirketin toplam yatırım miktarının 13 milyon dolara yükseldiğini söylemiştik. Yeni yatırım, şirketin Asya'daki operasyon ve ürün gamını genişletmek için kullanılacağını açıklamıştık. 

Bir taraftan Asya pazarında dikkat çeken başka bir haberi daha hatırlatmakta fayda var. Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, Biophotonic Corp. (tBPC) ve Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ITRI) ile uzaktan hasta izleme platformu geliştirmek için işbirliği anlaşması imzaladı. Şirket, Güneydoğu Asya'da tıbbi cihaz pazarına gireceği açıkladı.

Buna göre New Taipei'deki Tucheng Hastanesi'nde bir yıl sürecek yazılım geliştirme programına başlayacağını belirtti. Foxconn'un ayrıca gelecek günlerde sağlık sektöründeki yerini sağlamlaştırmak adına başka şirketlerle de ortaklığa gideceğini söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.