Apple, iPhone'un tamamını değiştirmeden Face ID sorunlarını çözebilir

Apple, yakın zamanda iPhone modellerinin tamamını değiştirmeden Face ID problemlerini çözebileceğini çalışanları ile paylaştı.
Apple, iPhone'un tamamını değiştirmeden Face ID sorunlarını çözebilir

Apple'ın iPhone X modeli ile birlikte yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'ye geçiş yaptığını sizlere 2017 yılında aktarmıştık. Şu ana kadar Face ID (True Depth kamera) özelinde yaşanan teknik sorunların düzeltilmesi için tüm iPhone modelinin değiştirilmesi gerekiyordu. 

MacRumors'ın güvenilir bir kaynağa dayandırdığı şirket içi bilgilendirmeye göre Apple, yakın zamanda iPhone modellerinin tamamını değiştirmeden Face ID problemlerini çözebileceğini çalışanları ile paylaştı. Apple tarafından yapılan bilgilendirmeye göre yetkili teknisyenler, yakında tüm Face ID ve ön kamera modüllerini içeren yeni bir TrueDepth Kamera servis parçaları paketine erişebilecekler.

Söz konusu tamir işleminin sadece Apple Mağazaları ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları tarafından gerçekleştirilebileceğini de ekleyelim. Tamir programının ne zaman başlayacağı veya fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre Face ID sorunlarının iPhone modellerinin tamamen değiştirilmeden tamir edilmesi şirketin karbon ayak izini azaltma taahhüdünün de bir parçası. Söz konusu tamir programının iPhone XS ve daha yeni modeller için kullanılacağını da paylaşalım.

Kısacası Face ID teknolojisini kullanan ilk model olan iPhone X, tamir programı içinde yer almayacak. Apple tarafından teknisyenler ile paylaşılan bilgilere göre yeni tamir programı için dokümantasyon ve eğitim süreci ise ilerleyen dönemlerde başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.