İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, Adesa'yı 2.2 milyar dolara satın alıyor

İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, toptan kullanılmış araçlar için dijital pazar olan KAR Global'ın ABD'deki fiziksel araç müzayede işi Adesa'yı 2,2 milyar dolara satın almayı kabul etti.
İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, Adesa'yı 2.2 milyar dolara satın alıyor

İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, toptan kullanılmış araçlar için dijital pazar olan KAR Global'ın ABD'deki fiziksel araç müzayede işi Adesa'yı 2,2 milyar dolara satın almayı kabul etti. Anlaşma tamamen nakit işlemiyle gerçekleşecek. Satın alma, Adesa'nın ABD'deki 56 fiziksel araç lojistik merkezindeki tüm açık artırma satışlarını, operasyonları ve personeli; aynı zamanda ABD'deki Adesa.com pazarının özel kullanımını içeriyor.

Anlaşma tamamlandığında yaklaşık 4 bin 500 mevcut Adesa ve KAR Global çalışanı Carvana'ya geçiş yapacak. Bu çalışanlar, Adesa ABD araç lojistik merkezlerini destekleyen tüm saha personelinin yanı sıra kurumsal çalışanları ve Adesa ABD fiziksel açık artırma işine odaklanan üst düzey ve yönetici liderleri içeriyor. Adesa US'in toptan müzayede işi, mevcut markası altında faaliyet göstermeye devam edecek. 

Carvana, mobil uygulama veye web üzerinden araç alım-satımı yapıyor. Bu araçlar, 30 adet çok katlı araba otomatının herhangi birinden alınabiliyor veya doğrudan müşterinin evine teslim edilebiliyor. Carvana ayrıca araçların satış öncesi değerlendirildiği ve donatıldığı 15 muayene ve yenileme merkezi işletiyor. Müşteriler dilerlerse araçlarını Carvana'ya satabiliyor. 

Carvana 113 bin 16 araç sattı ve dördüncü çeyrekte yıllık yüzde 57'lik bir satış artışıyla 3.75 milyar dolar gelir elde etti. Şirket, buna rağmen henüz karlılığa ulaşmadı ancak 2021'de bir önceki yıla göre 462 milyon dolar olan net zararı 287 milyon dolar olarak bildirdi.

Carvana, Adesa'nın yenileme operasyonlarının üretim kapasitesini yıllık 2 milyon birimden 3 milyon birimin üzerine çıkarmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.