iPhone modellerini gamepade dönüştüren Backbone, 40 milyon dolar yatırım aldı

iPhone modelleri için bir gamepad aparatı geliştiren ve daha efektif bir şekilde oyun oynanmasını sağlayan Backbone, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 
iPhone modellerini gamepade dönüştüren Backbone, 40 milyon dolar yatırım aldı

Hem mobil oyunculuğun hem de bulut tabanlı oyun platformlarının popülerleşmesi ile akıllı telefonlarımıza önemli bir oyun aracı haline geldi. iPhone modelleri için bir gamepad aparatı geliştiren ve daha efektif bir şekilde oyun oynanmasını sağlayan Backbone, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Backbone tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Backbone'un A serisi yatırım turu, Index Ventures liderliğinde ve pek çok ünlü ismin katılımı ile birlikte gerçekleşti. Backbone'un değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

40 milyon dolarlık yatırım turuna Index Ventures'ın haricinde ise Sound Ventures, Adjacent, Sonos CEO'su Patrick Spence, Discord kurucu ortağı ve CEO'su Jason Citron, Ashton Kutcher, Diddy, Marshmello, Abel “The Weeknd” Tesfaye, ünlü komedyen Kevin Hart, Richard “Post Malone” Post, Sean Combs ve Amy Schumer da katıldı.

Maneet Khaira tarafından ABD'de kurulan Backbone, sunduğu aparat ile birlikte iPhone modellerini gamepade dönüştürüyor. 2021 yılında Backbone One isimli bir uygulama da yayınlayan Backbone, mobil oyunların dışında bulut tabanlı oyun platformlarına da destek veriyor.

Backbone'un web sitesinde yer alan bilgilere göre Backbone One mobil uygulaması, Apple Arcade, Xbox Games Pass, GeForce Now, Stadia, Amazon Luna, Steam Link, PlayStation ve Xbox remote play uygulamaları ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Backbone'un iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max için geliştirdiği gamepad aparatının fiyatı ise 99 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.