Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 230 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarına diledikleri yemekleri yapabilmeleri için hem tariflerin hem de malzemelerin olduğu kitler üreten Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım aldı.
Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 230 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarına diledikleri yemekleri yapabilmeleri için hem tariflerin hem de malzemelerin olduğu kitler üreten bir girişim olarak faaliyet gösteren Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, geçtiğimiz ay 150 milyon dolar yatırım almış ve bu yatırımın 100 milyon doları SoftBank Vision Fund 2 tarafından yapılmıştı. Yeni yatırım da 100 milyon doların hemen ardından gelmiş oldu. Tura, Fidelity International, Grosvenor Food & AgTech ve Railpen de katıldı.

2012 yılında James Carter ve Timo Boldt tarafından Londra'da kurulan Gousto, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlamak adına yapay zeka teknolojisini de kullanıyor.

Gousto son dönemde kendini gıda israfını azaltmaya adayan bir şirket. Foodsteps tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, Gousto yemeklerinin, gıda israfını en aza indirme, daha sıkı bir tedarik zinciri ve plastik kullanımındaki azalmalar sayesinde süpermarket mağazalarındaki eş değer yemeklerden yüzde 23 daha az karbon emisyonu ürettiğini ortaya koydu.

Her Gousto siparişi, bir süpermarkette satın alınan eş değer yemeklere kıyasla 2 kilogram gıda atığı ve 7 kilogram karbondioksit emisyonu tasarrufu sağlıyor. Yalnızca 2020'de Gousto'da alışveriş yapmak, karbondioksit emisyonlarında 39 bin ton tasarruf sağladı. Bu da 14 bin aracın ortadan kaldırılması gibi bir etki yaratıyor. 

Gousto'nun kurucusu ve CEO'su Timo Boldt, ilk yatırımlarından sonra Softbank'ın hissesini artırmasından mutlu olduğunu; ayrıca yatırımcı tabanına yeni hissedarları davet etmekten mutluluk duyduğunu dile getiriyor. Boldt, yeni yatırımcılar, Fidelity International, Railpen ve Grosvenor Food & AgTech, ESG sektörünün önde gelen yatırımcıları arasında sayıldığını ve bu yatırımın Gousto'nun gıda tedarik zincirindeki gıda israfını ve karbon emisyonlarını azaltmada oynadığı önemli rolün kanıtı olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.