Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldı

Gousto tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 150 milyon dolarlık yatırımın 100 milyon doları SoftBank Vision Fund 2'den geldi.
Gousto, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarına diledikleri yemekleri yapabilmeleri için hem tariflerin hem de malzemelerin olduğu kitler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Gousto, yeni bir yatırım aldığı duyurdu. Gousto tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 150 milyon dolarlık yatırımın 100 milyon doları SoftBank Vision Fund 2'den geldi. Kalan 50 milyon dolarlık kısım ise borç olarak HSBC ve Barclays bankaları tarafından sağlandı. Alınan 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ise Gousto'nun şirket değerlemesi 1,7 milyar dolar ulaştı.

Hatırlatmak gerekirse en son 2020 yılının Kasım ayında yatırım alan Gousto'nun değerlemesi 1 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Gousto'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 361,5 milyon dolara ulaştı. 

2012 yılında James Carter ve Timo Boldt tarafından Londra'da kurulan Gousto, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlamak adına yapay zeka teknolojisini de kullanıyor. Gousto sözcüsü tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2021 yılının ilk çeyreğinde toplamda 25 milyondan fazla yemek satmayı da başardı.

Gousto tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, sürdürülebilir uzun vadeli büyüme sağlamak ve müşterilerin yoğun talebine yetişebilmek için kapasite ve teknolojiye yatırımları yapmak için kullanılacak. Şu an için bin kişilik bir ekibe sahip olan Gousto, önümüzdeki aylarda ekibini iki katına çıkarmayı ve iki yeni depo açmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.