Cloudflare, Area 1 Security'yi 162 milyon dolara satın alıyor

Cloudflare, güvenlik önlemlerini artırmak için herhangi bir dijital kimlik hırsızlığını henüz e-posta kutusuna düşmeden engelleyen bir yazılım olarak hizmet veren Area Security 1'ı satın alıyor.
Cloudflare, Area 1 Security'yi 162 milyon dolara satın alıyor

Cloudflare, güvenlik önlemlerini artırmak için herhangi bir dijital kimlik hırsızlığını henüz e-posta kutusuna düşmeden engelleyen bir yazılım olarak hizmet veren Area Security 1'ı satın alıyor. Cloudflare'in bu satın alma için 162 milyon dolar ödeyeceği belirtiliyor. Şirket satın almayı hem nakit hem de hisse senedi ile gerçekleştirecek. 

Satın almanın, geleneksel kapanış koşullarına bağlı olarak önümüzdeki çeyreğin başlarında kapanması bekleniyor.

Cloudflare, 2021'de Advanced Email Security Suite'in piyasaya sürülmesi ve özel e-posta adresleri oluşturmak, gelen e-posta yönlendirmesini yönetmek ve giden e-postalarda e-posta sahteciliğini ve kimlik avını önlemek için ek araçlarla e-posta güvenliği pazarına girdi. İki şirket, bütünsel bir güven çözümü sunacak. Müşteriler, çözümü Cloudflare ile etkinleştirebilecek.

Area Security 1, Blake Darché, Oren J. Falkowitz ve Phil Syme tarafından 2013 yılında kuruldu ve şu anda 97 kişilik ekibiyle hizmet veriyor. Crunchbase verilerine göre şirket bugüne kadar 82.5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, hedeflenen, sosyal olarak tasarlanmış siber saldırıları ortadan kaldırmaya odaklanan bir ürün geliştiriyor. Haziran 2020'de şirket, SonicWall pazarlama ve ürün yönetimi lideri Patrick Sweeney'i CEO olarak atadı ve iki ay sonra da aynı rolü üstlenmesi için eski SonicWall CRO'su Steve Pataky'yi işe aldı.

Cloudflare ise sıfır güven güvenlik modeliyle kendi güvenlik ürünleri paketini geliştirdi. Bu güvenlik çözümleri, çalışanlar ofiste olmasalar veya kurumsal VPN kullanmasalar bile veri kaybını, kötü amaçlı yazılımları veya kimlik avı saldırılarını önlüyor. Yeni satın alma ile şirket, yeni bir e-posta güvenlik ürünü eklemiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.