Öğrenciler için ek iş bulma uygulaması Zenjob 50 milyon dolar yatırım aldı

Öğrencilerin ek işler bulması için bir pazar yeri platformu sunan Zenjob, D serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Öğrenciler için ek iş bulma uygulaması Zenjob 50 milyon dolar yatırım aldı

Öğrencilerin ek işler bulması için bir pazar yeri platformu sunan Zenjob, D serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Aragon liderliğinde gerçekleşirken, tura girişimin mevcut yatırımcıları Acton Capital, Atlantic Labs, Forestay ve Axa Venture Partners katılım gösterdi. 

Bu noktada Zenjob'un 2020 yılında gerçekleşen C serisi yatırım turunda 30 milyon dolar aldığını hatırlatalım. 

Zenjob'un faaliyet alanı 

2015 yılında kurulan Berlin merkezli Zenjob, öğrencileri perakende, lojistik ve konaklama alanlarında geçici iş ilanı açan firmalarla bir araya getiriyor. İşverenlerle ek iş arayanları hızlıca eşleştiren girişim, personel bulma alanında çalışan modern kurumlardan farklılaşmaya gayret ediyor. Bu bağlamda Zenjob, ödeme ve arka ofis işlerini üstlenerek yöneticilerin hayatını kolaylaştırırken, çalışanların çok daha kolay bir şekilde ödeme almasını sağlıyor. Zenjob, platform üzerinden işe giren kişilere, vardiyalarını tamamladıktan 72 saat sonra maaşlarının yarısını ödeyeceğini belirtiyor. 

Zenjob'un burada dijital bir aracı görevi gördüğünü söyleyebiliriz. İşverenler çalışanlarla değil Zenjob ile bir sözleşme imzalayarak uzun ve kısa dönem istihdam ihtiyaçlarını önceden bildiriyor. 

Girişimin öne çıkan verileri

Zenjob şimdiye kadar 2 bin 500'den fazla şirkete 10 binden fazla konumda destek veriyor. Bu noktada şirketin Almanya ve Hollanda'da faaliyet gösterdiğini belirtelim. Ayda 40 binden fazla kişi, her ay Zenjob'un platformu kullanarak ek iş buluyor. Girişim kurulduğunda bu yana 1 milyon işe alıma aracılık etti. 

Zenjob'ın gelecek planları

Girişim, yeni yatırımı Avrupa pazarında yaygınlaşmak için kullanacak. Bu yaz aylarında Birleşik Krallık'a açılmayı hedefleyen Zenjob, platformunda beyaz yakalılara yönelik iş ilanlarına da yer vermeye başlayacak. Şirket ayrıca, ürün geliştirme alanında yeniliklere imza atmayı planlıyor. Bu kapsamda Zenjob'un platforma veri tabanlı otomasyon özellikleri ekleyeceğini belirtelim. 

Şirketin rakipleri arasında İspanya merkezli Jobandtalent, CornerJob ve Lüksemburg merkezli Job Today yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.