Yapay zeka destekli video oluşturma ve düzenleme platformu: Runway

Runway yapay zeka destekli olarak hizmet veriyor ve dakikalar içinde videolar oluşturmanıza olanak sağlıyor. Platform temelde, video düzenleme, yeşil ekran ve iç boyama olmak üzere üç aracıyla hizmet veriyor.
Yapay zeka destekli video oluşturma ve düzenleme platformu: Runway

Video oluşturmak, oluşturduğumuz videoları düzenlemek çok değil birkaç yıl öncesine kadar neredeyse uzmanlık gerektiren, aynı zamanda kişiyi farklı uygulamaları yetkin bir şekilde kullanmak zorunda bırakan eylemlerdi. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte analog olan birçok şey gibi video oluşturma ve düzenleme işi de dijitale evrildi. Bu alanda geliştirilen uygulamalar ise her geçen gün daha kullanışlı hale geliyor, böylelikle kullanıcısına hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de daha güzel içerikler sunuyor.

Runway de bu alanda son dönemde hayata geçirilmiş kullanışlı uygulamalardan biri. Runway yapay zeka destekli bir şekilde hizmet veriyor ve dakikalar içinde videolar oluşturmanıza olanak sağlıyor. Öncelikle Runway'in bir mobil uygulama olmadığını ve tarayıcı üzerinde hizmet verdiğini belirtmeden geçmek istemiyorum, ancak platform şu anda beta sürecinde, yani ilerleyen dönemde Runway'in mobil uygulaması ile karşılaşmamız da olası. 

Yeşil ekran özelliği ile videodan arka planı anında kaldırmak mümkün

Platformu kullanmak için öncelikle bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Dilerseniz e-posta adresinizle veya Google hesabınızı kullanarak bir üyelik oluşturabiliyorsunuz. Bu süreçten sonra yapmanız gereken tek şey ise video düzenleme sayfasını açmanız ve yeni proje oluşturma kısmından kendi projeninizi oluşturmanız. Runway, düzenleme konusunda temel düzenlemeden gelişmiş son işlemeye kadar birçok seçenek sunuyor. Platformda aynı zamanda yeşil ekran özelliği de bulunuyor. Bu özellik ile sadece birkaç tıklamayla herhangi bir videodan arka planı anında kaldırabiliyorsunuz. Platformun aynı zamanda birkaç basit fırça darbesiyle herhangi bir videodan herhangi bir nesneyi kaldırmanıza izin veren aracı da bulunuyor.

Uygulamanın paneli ile videolarınıza efekt, filtre, metin ve altyazı ekleyebiliyorsunuz. Runway, çok parçalı ses düzenleme imkanı sunuyor, kullanıcıya ana kare animasyonu ile videoları kırpma ve kesme imkanı da veriyor.

Ücretsiz de dahil olmak üzere 4 farklı plan

Runway temelde üç aracıyla hizmet veriyor; video düzenleme, yeşil ekran ve iç boyama. Platformun ücretlendirmesine baktığımızda ise karşımıza farklı planlar çıkıyor.

Ücretsiz plan sınırsız proje oluşturmanıza izin veriyor ancak bu planda görüntü kalitesi 720p'nin üzerine çıkamıyor. 15 dolarlık başlangıç planı ise ücretsiz kullanımdaki her şeyin yanı sıra yapay zeka araçlarını sunuyor ve bu plandaki görüntü kalitesi maksimum 1080p olabiliyor. 35 dolarlık oluşturucu planı 4k görüntülere izin verirken 100 dolarlık profesyonel plan sınırsız PNG dışa aktarma, sınırsız derinlik ve akış dışa aktarma, ekip desteği ve beta özelliklerine erken erişim sunuyor. Planların depolama alanları ise sırasıyla 1 GB, 5 GB, 100 GB ve 2 TB olarak belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.