Sürdürülebilir ahşap bazlı yapı malzemeleri geliştiren Leko Labs, 21 milyon dolar yatırım aldı

Leko Labs, geliştirdikleri teknolojiler sayesinde sektörün yüzde 75'ini değiştirip dönüştürebileceğine inanıyor. Şirketin ahşap bazlı inşaat malzemelerinin 30 bin kat daha dayanıklı olduğu söyleniyor.
Sürdürülebilir ahşap bazlı yapı malzemeleri geliştiren Leko Labs, 21 milyon dolar yatırım aldı

Son yıllarda doğal kaynakları doğru kullanma adına sürdürülebilir yapılara odaklanmak daha fazla önem kazandı. Çünkü inşaat sektörü dünyaya salınan karbon emisyonunun yüzde 39'unu oluşturuyor. Dolayısıyla bu alanda iş yapan şirketler yatırımcıların yakın markajına girdi.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre sürdürülebilir ahşap bazlı yapı malzemeleri geliştiren Leko Labs, 21 milyon dolar yatırım aldı. Tur, sürdürülebilirlik alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken 2150 tarafından yönetildi. Tencent, AMAVI, Rise PropTech Fund, Extantia ve Freigeist'in diğer katılımcılar arasında yer aldı. Lüksemburg merkezli girişim, yeni yatırımı İngiltere, Almanya'ya açılmak için kullanacak. 

Şirket oldukça iddialı. Leko Labs, geliştirdikleri teknolojiler sayesinde sektörün yüzde 75'ini değiştirip dönüştürebileceğine inanıyor. Şirketin ahşap bazlı inşaat malzemelerinin 30 bin kat daha dayanıklı olduğu söyleniyor. Ürün, daha az malzeme ile daha yüksek performans alınmasını sağlıyor. Yapılarda yüzde 87'lik enerji tasarrufu sağlıyor.Şirket bir taraftan sürdürülebilir bina tasarlamak ve süreçleri optimize etmek için yazılım sistemi geliştirdi. 2017 yılında kurulan şirket, şu anda Benelüks bölgesinde yaptığı projelerle dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere sürdürülebilir yapı malzemeleri, kullanıldıkları süre boyunca en az seviyede enerji harcıyor. Bir taraftan hammaddelerin işlenmesi, kullanımı, bakım-onarımı ve atık meydana gelmesi sırasında çevreye ve insan sağlığına zarar vermiyor. Bu malzemeler arasında taş, tuğla, kerpiç, kireç sıva, bitkisel kökenli (saman, saz kamışı) malzemeler ve cam yer alıyor. Sürdürülebilir yapı malzemeleri 10 trilyon dolarlık bir ekosisteme dönüşen inşaat sektörü için önemli bir yerde konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.