KWORKS’ün 2021’de öne çıkanları [İnfografik]

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün 2021 Hızlandırma programları, Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Derin Teknoloji ve Kampüs Ön Hızlandırma olmak üzere 4 farklı odakta gerçekleştirildi.
KWORKS’ün 2021’de öne çıkanları [İnfografik]

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün 2021 Hızlandırma programları, Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Derin Teknoloji ve Kampüs Ön Hızlandırma olmak üzere 4 farklı odakta gerçekleştirildi. 300’ün üzerinde başvuru alan programlara 27 girişim seçildi. Bu girişimlerin 24’ü programlardan mezun olurken, 17’si Demo Day etkinliğinde sunum yapmaya hak kazandı. Demo Günü’nde sahneye çıkan 17 girişimin 8’i kurumsal bir şirket ile pilot çalışma, ortak iş geliştirme ve ortak ürün geliştirmeye yönelik iş birliği yaparken, sunum yapan 6 hızlandırma programı girişiminin 5’i program dönemi içerisinde fatura kesti.

15 ay içinde, KWORKS girişimlerine toplamda 2 milyon euronun üzerinde yatırım yapıldı

KWORKS 2021 programlarında 74 mentor tarafından 200 saatin üzerinde mentorluk verilirken, 40’ın üzerinde ileri seviye girişimcilik eğitimi ve etkinlik gerçekleştirildi. Eğitim ve mentorluk desteklerinin yanı sıra programlarda yer alan girişimlere, 50’nin üzerinde ücretsiz veya KWORKS’e özel indirimli araç sunuldu. 23 melek yatırım ağı, girişim sermayesi ve kurumsal girişim sermayesi firması ile gerçekleştirilen yatırımcı buluşmalarında 24 girişim toplam 100’ün üzerinde bire bir görüşme gerçekleştirdi. Son 15 ay içerisinde aktif ve mezun KWORKS girişimlerine toplamda 2 milyon euronun üzerinde yatırım yapıldı.

2021 yılında 24 girişim toplam 4.8 milyon TL hibe desteği aldı

TÜBİTAK'ın 1512 Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında KWORKS, ODTÜ Teknokent ve Arçelik Garage eş yürütücülüğü ile hayata geçirilen BiGG3 programı, sonuçları 2021 yılı içerisinde açıklanan 2020-1 ve 2020-2 çağrılarında en yüksek başarı oranına sahip programlar arasında yer aldı. İlgili çağrılarda sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 75 başarı oranı yakalayan BiGG3 programı kapsamında 2021 yılında 24 girişim toplam 4.8 milyon TL hibe desteği almaya hak kazandı.

2022 yılında KWORKS Şişli ofisinde fiziki olarak yürütülmesi planlanan programa Türkiye genelinden girişimler başvuru yapabilecek. Toplam 6 girişim hızlandırma programına, 10-12 arası girişim de ön hızlandırma programlarına seçilecek. Başvuru yapan girişimlerin başvurularında çok net bir şekilde mevcut performans göstergelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatmaları bekleniyor.

Hızlandırma Programı için teknolojik yenilik içeren çözümü, tam zamanlı olarak sadece girişimi için çalışan ve teknik yetkinlikleri eksiksiz kurucu ekibi, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda hızlı ölçeklenebilecek iş modeli, 250 bin TL ve üzeri 2021 yılı cirosu olan girişimlere öncelik verilecek. Ön Hızlandırma Programı teknolojik yenilik içeren çözümü ile günümüzün ve geleceğin pazarlarındaki müşterilerin ihtiyacını karşılayabilecek, teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimciler için destekler sunarken, Derin Teknoloji Programı ise akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri tarafından kurulan akademik tabanlı girişimleri hızlandıracak.

Geçmiş dönemlerde Khenda, ART Labs, Missafir ve Archmir gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Koç Holding, Adel Kalemcilik, Arçelik Garage Innovation Hub, Aygaz, Ford Otosan, Otokoç Otomotiv, Opet Fuchs, Setur Tech, Tat Gıda, Tofaş, Tüpraş, TürkTraktör gibi önemli kurumsal paydaşların destekçisi olduğu KWORKS’22 programı kapsamında destekçi kurumların belirlediği odak alanlarında çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvurularının KWORKS’ün önceliğinde olacağı belirtiliyor.

KWORKS'ün yeni dönem başvuruları ise buradan, 13 Mart 2022'ye kadar yapılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.