Bireysel yatırımcıların halka arzlardan hisse almasına imkan sağlayan PrimaryBid, 190 milyon dolar yatırım aldı

Daha küçük yatırımcıların ilk halka arzlarda ve diğer fon artırımlarında hisse satın almalarına olanak tanıyan bir girişim olarak hizmet veren PrimaryBid, Seri C turda 190 milyon dolar yatırım aldı.
Bireysel yatırımcıların halka arzlardan hisse almasına imkan sağlayan PrimaryBid, 190 milyon dolar yatırım aldı

Daha küçük yatırımcıların ilk halka arzlarda ve diğer fon artırımlarında hisse satın almalarına olanak tanıyan bir girişim olarak hizmet veren PrimaryBid, Softbank Vision Fund 2 ve Hedosophia'nın liderliği üstlendiği Seri C turda 190 milyon dolar yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre şirketin değeri yeni yatırımla birlikte 700 milyon dolara ulaştı. 

2012 yılında Anand Sambasivan, James Deal ve Kieran D'Silva tarafından hayata geçirilen PrimaryBid, şirketlerin geleneksel yatırım bankalarının yanı sıra perakende yatırımcılara herhangi bir halka arz söz konusu olduğunda o halka arzdan hisse sunmasına olanak sağlamak için teknoloji çözümleri üretiyor. PrimaryBid her zaman perakende yatırımcıların kurumsal yatırımcılarla aynı anda ve aynı fiyattan işlem yapmasını sağlıyor.

Londra Menkul Kıymetler Borsası ile yaptığı uzun vadeli anlaşma sayesinde şirket, bireysel yatırımcıları en önemli zamanda kamu şirketleri ile sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan bir altyapıya sahip. PrimaryBid, bu kapsamda bireysel yatırımcılar ile sermaye piyasalarını birbirine bağlamak için AB genelinde Euronext ile iş birliği yapıyor. 

PrimaryBid'de geçtiğimiz 18 ayda, İngiltere'de 150'den fazla halka arz ve takip işlemi listelendi. Şirket, Fransa'daki ilk işlemiyle Avrupa'da da faaliyet göstermeye başladı. PrimaryBid, aldığı yatırımı ABD ve AB'deki yönetim ekiplerini işe almanın yanı sıra yeni hizmetler ve ürünler geliştirmek için de kullanacağını açıkladı. PrimaryBid, yatırımcıların yatırım yapmak için kullandığı aracı kurumları ve uygulamaları içeren yatırımları etkinleştirmek amacıyla yaklaşık 60 kanalla birlikte çalışıyor. Bu sayının ilerleyen dönemde daha da artacağı iddia ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.