Metaverse'de gerçek insanları kullanarak canlı ve isteğe bağlı iletişim sağlayan Beem, 4 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse'de uzamsal telepresence geleceği için temel altyapılar sunan AR tabanlı girişim Beem, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı.
Metaverse'de gerçek insanları kullanarak canlı ve isteğe bağlı iletişim sağlayan Beem, 4 milyon dolar yatırım aldı

Metaverse'de uzamsal telepresence geleceği için temel altyapılar sunan AR tabanlı girişim Beem, 5 Lion, Ascension Ventures, Grouport Ventures, Inertia Ventures, Lior Messika'nın katıldığı yatırım turunda 4 milyon dolar tohum yatırım aldı. Alınan yatırımın ekibi büyütmek ve ürününü tüketici pazarlarında AR gözlükleri için hazır hale getirmek için daha da geliştirmek amacıyla kullanılacağı açıklandı.

Eski adı HoloMe olan Beem, 2017 yılında Janosch Amstutz tarafından, Londra'da hayata geçirildi. Beem, akıllı mesajlaşma uygulamasının lansmanını da yatırım haberiyle birlikte duyurdu. Uygulama, akıllı telefonun arkaya bakan kamerasını kullanıyor ve kullanıcıların AR video mesajları oluşturmasını veya üç boyutlu canlı yayın yapmasını sağlıyor. 

Beem'in mobil uygulaması şu anda 25 kişiye kadar AR'de iki yönlü sesli grup aramalarını destekliyor. Beem, kullanıcılarının AR'de canlı akış başlatmasına da olanak tanıyor. Dosya boyutu sınırlamaları nedeniyle, mesajların uzunluğu on beş saniye ile sınırlı tutuluyor. Alıcı, WebAR sayesinde uygulamayı indirmek zorunda kalmıyor; bunun yerine, karşıdaki kişinin gerçek dünya ortamına yansıtılan hologramını izleyebiliyor. 

Kullanıcıların Beem'i kullanmak için iOS veya Android uygulamasını indirmesi yeterli oluyor. Akabinde kendilerini, tam kareyi yakalamak için telefonu monte ederek veya bir arkadaşının onları kaydetmesini sağlayarak kameranın vizöründe, yani görüntüyü tam sınırlarıyla kesmeden veya taşırmadan alabilmeyi sağlayan düzenekte konumlandırıyorlar.

Beem ise videoyu alıyor, tescilli bilgisayarlı görme algoritmaları ve bulut altyapısını kullanarak videodaki insanı arka plandan bölümlere ayırıyor, varlığı gerçek zamanlı olarak işliyor ve izleyici için paketliyor. Alıcı, telefonunu yukarı kaldırıp ve diğer AR araçlarında da olduğu gibi zemindeki bir noktaya dokunarak kişiyi kendi alanına yerleştirebiliyor. 

Şirket, Beem'in şu anda günde yaklaşık 500 mesaj ritmine sahip olduğunu ve son altı hafta içinde yaklaşık 14,2 milyon beem görüntülendiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.