Evcil hayvan bakımına odaklanan Dutch, 20 milyon dolar yatırım aldı

Joe Spector tarafından kurulan platformun amacı, evcil hayvan bakımını erişebilir kılmak. Spector, insanlar gibi evcil hayvanların da uzaktan sağlık hizmetlerinden yararlanması gerektiğini düşünüyor.
Evcil hayvan bakımına odaklanan Dutch, 20 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 pandemisi insanlar kadar onlarla birlikte yaşayan evcil hayvanları da zorladı. Onlar için de uzaktan bakım ve tedavi önemlilik arz ettiği için bu konuya odaklanan şirketler piyasaya çıkmaya başladı. ABD merkezli Dutch da bu dalgayı yakalayan ve adını duyuran şirketlerden biri oldu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre online veteriner bakım platformu 20 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Forerunner Ventures ve Eclipse Ventures tarafından yönetildi. Şirketin toplam yatırım miktarı 25 milyon dolara çıktı. 2021'de faaliyete başlayan Dutch, lisanslı veterinerlerle çalışıyor. Yeni gelen yatırım şirketin elektronik tubbi veritabanını büyütmek için kullanılacak. Ayrıca şirket, ekip ve iş süreçlerini geliştirmek içinde bu yatırımdan faydalanacak.

Joe Spector tarafından kurulan platformun amacı, evcil hayvan bakımını erişebilir kılmak. Spector, insanlar gibi evcil hayvanların da uzaktan sağlık hizmetlerinden yararlanması gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda Dutch, kurulduğundan bu yana 100 lisanslı veteriner aracılığıyla 25 binden fazla evcil hayvana hizmet verdi.

Görüntülü yapılan görüşmeler aracılığıyla kaşıntı, titreme, saç dökülmesi, yalnız kalma korkusu, kırmızı veya iltihaplı cilt, kusma dahil olmak üzere çok sayıda soruna yardımcı oluyor. Şirket, gelecek dönemde abonelik sistemine geçiş yapmayı planlıyor. Şirket, oldukça hareketli bir sektörün içinde Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünyada en çok evcil hayvan ABD'de bulunuyor. Ülkede evcil köpek ve kedi sayısı 140 milyonu geçti.

Buna paralel olarak geçen hafta dijital dönüşümün de evcil hayvan sahiplenme gibi hızla arttığı bu dönemde iki eylemin birbiriyle nasıl entegre olduğunu incelemiştik. Evcil hayvan sahiplenmenin son dönemde artmış olması dijital dünyayı nasıl etkiledi? yazıyı buradan okuyabilirsiniz!

Mart 2021'de evcil hayvan sektörüne odaklanan yerli girişim Petify'ın ne iş yaptığını detaylı olarak aktarmıştık. Petify, B2B SaaS çözümü ile veteriner kliniklere dijital bir asistan gibi hizmet verirken aynı zamanda B2C altyapısı ile evcil hayvan endüstrisine yönelik tüm hizmetleri tek bir noktada toplamayı hedeflediğini söylemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.