Artırılmış gerçeklik uygulamalarını akıllandıran çözüm: Perceptus

Artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine çalışmalar yapan girişimlerden Singulos Research, yeni çözümü olan Perceptus'u duyurdu.
Artırılmış gerçeklik uygulamalarını akıllandıran çözüm: Perceptus

Teknoloji dünyasının geleceğini oluşturacak alanlardan biri olarak karşımıza çıkan artırılmış gerçeklikten sizlere pek çok kez bahsetmiştik. Artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine çalışmalar yapan girişimlerden Singulos Research, yeni çözümü olan Perceptus'u duyurdu.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine çalışan Kanada merkezli bir girişim olan Singulos Research'ün CEO koltuğunda ise British Columbia Üniversitesi'nde yapay zeka profesörü ve araştırmacı olarak görev yapan Brad Quinton bulunuyor. Temelinde artırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanabilecekleri bir platform olarak çalışan Perceptus, söz konusu artırılmış gerçeklik uygulamalarının daha başarılı bir deneyim sunmasına odaklanıyor.

Computer vision ve yapay zeka teknolojilerini birleştiren bir çözüm sunan Perceptus platformu, sunduğu teknoloji ile birlikte artırılmış gerçeklik uygulamalarının 3D ortamlardaki fiziksel nesneleri gerçek zamanlı olarak anlamasını ve takip etmesini sağlıyor.

"Dynamic Object Comprehension" isimli bir teknoloji kullanan Perceptus, Singulos Research'e göre rakiplerine oranla çok daha başarılı bir yapay zeka ve görüntü işleme tekniği sunuyor.

Mobil odaklı bir platform olan Perceptus'un Apple'ın A ve M serisi işlemciler, Qualcomm'un Snapdragon işlemcileri ve Google'ın Tensor işlemcisi ile entegre bir şekilde çalışabildiğini de ekleyelim. Kısacası bu işlemcilerden herhangi birini kullanan mobil cihazlar Perceptus'u da kullanabilecek.

Hem iOS hem de Android platformlarında kullanılabilecek olan Perceptus'un akıllı telefonlar, tabletler ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinde kullanılabileceğini de ekleyelim.

Perceptus tarafından işlenen tüm görüntü / video verilerinin işlendikten sonra otomatik olarak silindiğini herhangi bir şekilde buluta aktarılmadığını da paylaşalım. Perceptus platformu ile birlikte gelecekte daha başarılı artırılmış gerçeklik uygulamalarının karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.