Z kuşağını rap müzik ile tedavi etmeye odaklanan Spoke 1,5 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan Spoke, türkçeye 'bilinç farkındalığı' diye çevrilen 'Mindfulness'ı odağına alarak ruhsal bozuklukları müzikle tedavi ediyor.
Z kuşağını rap müzik ile tedavi etmeye odaklanan Spoke 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Müzik epilepsi, depresyon, melankoli, mani, cinnet gibi ruhsal hastalıkların tedavisinde milattan önceki çağdan beri kullanılıyor. Çünkü müzik kalp hızını, kan basıncını, vücut ısısını ve solunum hızını düşürerek bedenin gevşemesini sağlıyor. İlk müzikle tedavi uygulaması, 1947'de başladı. Michigan Devlet Hastanesinde tedavi programları içinde yer aldığı biliniyor.

Müzikle terapiye odaklanan İngiltere merkezli girişim Spoke, tohum yatırım öncesinde 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Ada Ventures liderliğinde yapıldı. Diğer yatırımcılar arasında Bethnal Green Ventures ve Mixcloud'un kurucu ortağı Nikhil Shah; HERmesa'nın kurucusu Marla Shapiro; Space Ape Games'in kurucu ortağı Toby Moore; Ascension Ventures'ın CFO'su Emma Blackburn, Ed Zimmerman bulunuyor.

2019 yılında kurulan Spoke, türkçeye 'bilinç farkındalığı' diye çevrilen 'Mindfulness'ı odağına alarak ruhsal bozuklukları müzikle tedavi ediyor. Böylelikle depresyon, kaygı, stres, üzüntü gibi olaylar karşısında zihin ile ruhun iyi ve sağlıklı kalabilmesine yardımcı oluyor.

Spoke, beklenenin aksine bunu meditasyon müziğiyle değil, hip hop müziğinin temel bileşenlerinden biri olan Rap'i kullanarak yapıyor. Çünkü uygulamanın hedef kitlesi Z kuşağı içinde yer alan erkekler... Şu anda Jordy, VIC ve Jamilah Barry dahil olmak üzere 25'ten fazla sanatçıyla çalışıyor.

Bu kişiler klinik psikologlar ve terapistler oluşan bir ekip tarafından eğitiliyor. Spoke'un kurucusu ve CEO'su Ariana Alexander-Sefre, mevcut birçok akıl sağlığı uygulaması olduğunu söylüyor. Şirketin 18 aylık Ar-Ge çalışmasından sonra faaliyete geçtiğini anlatıyor. 

Covid-19 pandemisi nedeniyle birçok kişi evlerinden çıkmadı. Psikolojik anlamda yıprandığı bu zor günlerde  meditasyon uygulamaları popülerlikleri arttı. Sensor Tower'ın paylaştığı bilgilere göre günümüzün en popüler 10 meditasyon uygulaması Nisan ayında geçtiğimiz Ocak ayında oranla toplamda 2 milyon daha fazla indirilme aldı. Nisan ayında toplam indirilme sayısı ise 10 milyona yaklaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.