Emisyonsuz kargo teslimatına odaklanan Liefergrün, 3 milyon Euro tohum yatırım aldı

Çevreye duyarlı bir dağıtım modeline odaklanan şirket, şu anda Almanya genelinde 30 şehrinde faaliyet gösteriyor.
Emisyonsuz kargo teslimatına odaklanan Liefergrün, 3 milyon Euro tohum yatırım aldı

Almanya merkezli emisyonsuz kargo teslimatına odaklanan girişim Liefergrün, 3 milyon Euro tohum yatırım aldı. Şirketin yatırımcıları arasında Norrsken VC yer alıyor. Liefergrün, diğer yatırımcıların kim olduğunu açıklamadı. Şirket gelen yatırımı, ekibi büyütmek ve faaliyet alanını Avrupa'nın diğer şehirlerine genişletmek için kullanacak. 

Norrsken VC Yatırım Müdürü Fabian Erici, kalabalık şehirlerin en büyük sorunun trafik olduğunu belirterek sözlerine başlıyor. Bu noktada Liefergrün'ün şehirleri karbondan arındırma potansiyelini desteklediklerini söylüyor. Erici, şirketin Avrupa'ya açılımını desteklediklerini belirtiyor.

Liefergrün, 2020 yılında Niklas Tauch, Max Schleper ve Robin Wingenbach tarafından kuruldu. Çevreye duyarlı bir dağıtım modeline odaklanan şirket, şu anda Almanya genelinde 30 şehrinde faaliyet gösteriyor. Liefergrün, kargo dağıtımından doğan emisyonların çevre üzerindeki diğer olumsuz etkileri azaltmak için çalışıyor. Şirket, teslimatlar için kargo bisikleti ve elektrikli araç kullanıyor. Bir taraftan Liefergrün'ün müşterileri oldukça dikkat çekici... Bunların arasında Adidas, Dyson ve Every yer alıyor.

Liefergrün CEO'su ve Kurucu Ortağı Niklas Tauch,“E-ticaret, son iki yılda patlama yaşadı. Almanların yüzde 75'inden fazlası düzenli olarak online ürün satın alıyor. Bu da büyük miktarda emisyona neden oluyor" diyerek girişimin tam olarak hangi sorunu çözmeye odaklandığını anlatıyor.

Almanya'da 2021 yılı içinde toplamda 4,05 milyar paketin taşındığını kaydeden Tauch, Liefergrün'ün teslimat başına 420 gram CO2 salınımını engellediğini belirtiyor. Bunun da sera gazı emisyonlarında önemli bir azalma sağladığını sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.