Apple CEO'su Tim Cook'un 98,73 milyon dolarlık ödeme paketi tehlikeye girdi

Hissedarlar için bir danışma grubu olan Institutional Shareholder Services (ISS), Apple hissedarlarına şirket CEO'su Tim Cook'un 98,73 milyon dolarlık ödeme paketine karşı oy vermelerini tavsiye etti.
Apple CEO'su Tim Cook'un 98,73 milyon dolarlık ödeme paketi tehlikeye girdi

Yayınlanan bir SEC dosyasına göre Apple CEO'su Tim Cook'un 2021 mali yılında şirketten 98,73 milyon dolar para aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. 98,73 milyon dolarlık toplam kazancın içinde 3 milyon dolarlık maaş, 12 milyon dolarlık ikramiye ve 82 milyon dolarlık hisse senedi bulunuyor.

Financial Times tarafından bugün yayınlanan yeni bilgilere göre ise hissedarlar için bir danışma grubu olan Kurumsal Hissedar Hizmetleri - Institutional Shareholder Services (ISS), Apple hissedarlarına şirket CEO'su Tim Cook'un 98,73 milyon dolarlık ödeme paketine karşı oy vermelerini tavsiye etti.

Kısacası Apple CEO'su Tim Cook'un 2021 yılında kazandığı 98,73 milyon dolarlık toplam ödeme tehlikeye girmiş olabilir. Kurumsal Hissedar Hizmetleri'nin karşı oy verilmesini istemesinin ana nedeni ise geçen yıl Cook'un aldığı hisse senedi ödülü ile ilgili "önemli bir endişe" olması.

Kurumsal Hissedar Hizmetleri'ne göre Tim Cook'a verilmesi planan 82 milyon dolarlık hisse senedi, Apple ile benzer seviyede olan diğer şirketlerin verdiği hisse senedinin çok üzerinde. Hatırlatmak gerekirse Kurumsal Hissedar Hizmetleri, en son 7 yıl önce 2015 yılında benzer bir durum ile karşımıza çıkmıştı.

Kurumsal Hissedar Hizmetleri'nin hissedarlar için sadece tavsiye verdiğini de hatırlatalım. Apple hissedarlarının bu tavsiyelere uymak gibi bir zorunluluğu ise bulunmuyor. Hissedarların konu ile ilgili nasıl bir karar vereceklerini ise zaman gösterecek.

10 yıl önce Apple CEO'su olan Tim Cook'un teknoloji devine neler kattığını ise tüm detayları ile daha önce sizlere aktarmıştık. 10 yıldır Tim Cook tarafından yönetilen Apple'ın 3 trilyon dolar şirket değeri barajını geçen ilk firma olmayı başardığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.