Intel, Tower Semiconductor'ı 5,4 milyar dolara satın aldı

Geçtiğimiz aylarda önemli fabrika yatırımları ile de karşımıza çıkan Intel, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.
Intel, Tower Semiconductor'ı 5,4 milyar dolara satın aldı

Günümüzün en önemli işlemci üreticilerinden olan Intel'in odağına kripto para madenciliğini alan yeni bir işlemci üzerinde çalıştığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda önemli fabrika yatırımları ile de karşımıza çıkan Intel, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Intel tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, çip üreticisi Tower Semiconductor'ı satın aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Intel, Tower Semiconductor'ı satın almak için 5,4 milyar dolar ödeyecek. Söz konusu 5,4 milyar dolarlık satın alma bedelinin nakit olarak ödeneceğini de belirtelim.

1993 yılında kurulan Tower Semiconductor, çip sektörünün köklü firmaları arasında yer alıyor. Müşterileri tarafından tasarlanan çiplere onlara özel olarak üreten bir iş modeline sahip olan Tower Semiconductor, geçtiğimiz yıllarda otomotiv, sağlık teknolojileri ve havacılık gibi sektörlerden pek çok marka için çip üretimi gerçekleştirdi.

Tower Semiconductor'ın çalışma şekli anlamında Tayvan merkezli TSMC'nin en önemli rakipleri arasında yer aldığını da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yaz aylarında Intel'in TSMC'nin başka bir rakibi olan GlobalFoundries'i 30 milyar dolar karşılığında satın alabileceği ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı.

Fakat bu satın alma gerçekleşmedi ve GlobalFoundries halka açıldı. Kısacası GlobalFoundries'i satın alamayan Intel, TSMC'nin diğer büyük rakibi olan Tower Semiconductor'ı bünyesine katmış oldu. Bu satın alma ile birlikte başka markalar için sözleşmeli çip üretimi işine adım atmak isteyen Intel, üretim kapasitesini büyük oranda artırmış da oldu.

Intel ve Tower Semiconductor arasındaki satın alma anlaşmasının hissedarlar ve düzenleyici kurumların da onayını alması ile birlikte önümüzdeki 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.