BlockFi SEC'e 100 milyon dolar ceza ödeyecek 

Kripto Finans Kurumu BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve ABD'nin 32 eyaletine 100 milyon dolar para cezası ödeyecek.
BlockFi SEC'e 100 milyon dolar ceza ödeyecek 

Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve ABD'nin 32 eyaletine 100 milyon dolar para cezası ödeyecek. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'nun web sitesinde yayınlanan basın duyurusuna göre, BlockFi ayrıca 60 gün için şirketini '40 Kanunu olarak da bilinen Yatırım Şirketi Kanunu'na (Investment Company Act of 1940) uygun hale getirecek. 

BlockFi neden ceza aldı? 

Yasa düzenleyicilerin belirttiğine göre; şirketin BlockFi Faiz Hesapları, menkul kıymetlere kayıtlı değildi. Buna ek olarak BlockFi de kitabına uygun bir şekilde yatırım şirketi olarak kaydettirilmemişti. Sec, müşterilerin teknik olarak varlıklarını BlockFi'a ödünç verdiği için kurumun Fazi Hesabı ürünün menkul kıymetlere kayıtlı olmaıs gerektiğini bellirtti. 

BlockFi Faiz Hesapları

Bu arada BlockFi Faiz Hesapları'nın kullanıcılara Bitcoin, Ethereum ve USDT kripto para biriminlerinde kazanç elde etmelerini sağladığını belirtelim. Şirket, bu hesapları tanıtırken, kullanıcıların hesaba yatan kripto para miktarına bağlı olarak yüzde 9.25'e varan kazanç elde edebileceğini dile getirmişti. Bu bağlamda BlockFi Faiz Hesaplarının Faiz oranlarının aydan aya değiştiğini belirtelim. Şirketin yayınladığı Kripto Faiz Oranları listesine göre kullanıcıları yüzde 0.25 ile yüzde 9.25 arasında faiz elde ediyor. 

BlockFi Yield

Şirket tüm bu olayların ardından çözümü BlockFi Yield ürününde buldu. Mevzuata ilişkin gelişmeler başlıklı bir duyuru yayınlayan şirket, BlockFi Yield isimli yeni bir ürün çıkaracağını açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na kayıtlı olacak olan bu ürün, BlockFi Faiz Hesapları'nın yerini almayı planlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu Başkanı Gary Gensler, BlockFi ile gerçekleştirdikleri anlaşmanın “kripto kredi platformları açısından türünün ilk örneği” olduğunu dile getiriyor.

Yine de Faiz Hesapları kripto şirketleri tarafından yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Bu noktada Coinbase'in Kredi çözümünü, geçen yıl ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu ile yaşadığı çekişmenin ardından ABD piyasasından çekildiğini hatırlatalım. BlockFi ise bu sorunu çözüme kavuşturmuş görünüyor. Öyle ki; faiz hesaplarından yararlanan ABD'li kullanıcılar yaşanan bu durumdan hiç etkilenmeyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.