Tüp bebek tedavileri için finansal çözümler sunan platform: Gaia

Gaia, tüp bebek tedavilerini daha erişilebilir, uygun maliyetli ve kişisel hale getirmek için üreme sağlığı verilerini finansal teknolojiyle birleştiriyor. Girişim, Atomico liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 20 milyon dolar yatırım da aldı.
Tüp bebek tedavileri için finansal çözümler sunan platform: Gaia

2019'da Nader AlSalim tarafından Londra'da kurulan Gaia, tüp bebek tedavilerini daha erişilebilir, uygun maliyetli ve kişisel hale getirmek için üreme sağlığı verilerini finansal teknolojiyle birleştiriyor. Yani aslında girişimin yaptığı şey tüp bebek tedavileri için finansal çözümler sunmak. Girişimin fikri, Nader AlSalim ve eşinin tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyması sonucu oluştu. 

AlSalim, tedavi maliyetlerinin ne kadar tahmin edilemez olabileceğini fark etti. Bu süreçte iki ülkede üç kliniğin kendilerinden toplamda 50 bin sterlin tedavi aldığını söyleyen Gaia kurucusu, bir çocukları olduğu için şanslı olduklarını; zira bu tedavilerin her zaman sonuç vermediğini söylüyor. AlSalim, böyle bir durumda acının sadece duygusal ve fiziksel olmadığını, aynı zamanda finansal olduğunu da fark ettiğini sözlerine ekliyor. İşte Gaia, böyle bir sorundan ortaya çıktı ve hayata geçirildi. 

Olasılıkları tahmin ederek kullanıcısını sigortalıyor

Gaia'nın modeli, girişimin tahmin teknolojisine dahil edilen turlarda canlı doğum yapmayanların tedavi için daha düşük maliyetler ödemesine imkan sağlıyor. Bu süreç sonunda bebeği olanlar ise toplam tedavi döngülerinin maliyetini aylık ödemelere yayabiliyor, bu da tüm maliyeti planlamayı kolaylaştırıyor.

Gaia'nın aslında yaptığı şey olasılıkları tahmin ederek kullanıcısını sigortalamak. Şirket kendi web sitesinde kullanıcılarının kişisel doğurganlık yolculuğunu tahmin ettiğini ve başarılı olunmaması durumunda kişileri sigortaladığını belirtiyor. Gaia, sigorta ve finansal çözümlerinin yanı sıra ilaç ve tüm gerekli tedaviler dahil olmak üzere sabit tedavi maliyeti de sunuyor. Girişim, bir danışmanla on iki tamamlayıcı seans, tıbbi embriyoloğa erişim ve 7/24 üyelik desteği de sunuyor. 

Atomico liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı

Gaia, Atomico liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 20 milyon dolar yatırım da aldı. Kindred Capital, Seedcamp ve ABD merkezli Clocktower Technology Ventures'ın da katıldığı yatırım turu sonrasında Atomico Ortağı Sasha Astafyeva, Gaia yönetim kuruluna katılacak.

Yeni yatırım, Gaia'nın mevcut operasyonları ve pazarları ölçeklendirmesini destekleyecek; aynı zamanda ABD pazarındaki genişleme planlarına da yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.