Otonom mobil robot çözümleri sunan Atlas Robotics, ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar yatırım aldı

Robotik uzmanları Çetin Meriçli ve Tekin Meriçli tarafından 2021 yılında kurulan Atlas Robotics, ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar tohum yatırım aldı.
Otonom mobil robot çözümleri sunan Atlas Robotics, ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar yatırım aldı

Robotik uzmanları Çetin Meriçli ve Tekin Meriçli tarafından 2021 yılında kurulan ve Aydın Ersöz, Ümit Atalay gibi isimlerin melek yatırımcıları arasında yer aldığı otonom mobil robot çözümleri girişimi Atlas Robotics, ScaleX Ventures liderliğinde 750 bin dolar tohum yatırım aldı. Atlas Robotics aldığı bu yatırımla geliştirme faaliyetlerini hızlandırmanın yanı sıra güvenli ve verimli malzeme taşıma operasyonlarını yapay zekâ güdümlü araçlar (AIGV) teknolojisiyle ölçeklendirecek.

Atlas Robotics'in tescilli AIGV teknolojisi, elektrikli transpaletleri, istifleyicileri ve forkliftleri dinamik bir üretim hattı ve depo ortamında güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilen son derece akıllı otonom mobil robotlara dönüştürebiliyor. Atlas AIGV'ler, doğal özelliklere dayalı yerelleştirme ve insan ve dinamik engellere duyarlı güvenli navigasyon yetenekleri sayesinde mevcut altyapıda sıfır değişiklikle iş akışına entegre edilebiliyor.

Atlas Robotics COO’su Ahmet Kebabçıoğlu, teknolojiye ayak uyduramayan, üretim hatlarını geliştiremeyen kurumlar rekabette yok olmaya mecbur olduğunu söylüyor. Kebabçıoğlu, teknolojiyi geliştiren, yatırım yapan ve ürün-çözüm üreten kurumlar da aynı şekilde büyüme ve güçlenme sürecinde kalacaklarını ve robotik yapay zekâ teknolojilerinin önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde üretimin ve endüstrinin vazgeçilmez platformları olacağını belirtiyor. 2021'in kendileri için çok önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Kebabçıoğlu, teknikte ulaştıkları başarıyı ScaleX Ventures ile çok daha yukarılara taşıyabilecek bir güce kavuştuklarını ve maksimum 1-2 sene içerisinde global pazarda söz sahibi bir firma olacaklarını dile getiriyor.

ScaleX Ventures'ın Kurucu ve Yönetici Ortağı Dilek Dayınlarlı ise AIGV teknolojisinin küresel tedarik zincirindeki potansiyelinin büyük olduğunu vurgulayarak özellikle e-ticaretin geniş çapta benimsenmesiyle birlikte, ürünlere zamanında ve düşük maliyetli bir şekilde erişme talebi sürekli arttığını söylüyor. Covid-19 salgını gibi faktörlerin ise insanların süreçte büyük rol alması nedeniyle tedarik zincirinin kolayca kırabileceğine işaret ettiğinin altını çizen Dayınlarlı, bu noktada robotik depolama çözümlerinin bir yandan sürece esneklik getirirken diğer yandan depo sahipleri ve operatörlerinin üretim tesisi giderleri gibi maliyetlerini de azaltma imkânı sunduğunu söylüyor. Dilek Dayınlarlı bu kapsamda otonom mobil robot çözümleriyle bu ihtiyacı karşılayan Atlas Robotics’e yatırım liderliği yapmaktan dolayı mutluyuz ve gururlu olduklarının altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.