E-ticaret pazar yeri mağazalarının satışlarını artırmayı hedefleyen SaaS ürün: Roketfy

Roketfy, e-ticaret pazar yerlerinde satışlarını artırmak isteyen marka, küçük işletme ve girişimciler için tasarlanmış veriye dayalı akıllı araçlar ve servisler platformu olarak hizmet veriyor. 
E-ticaret pazar yeri mağazalarının satışlarını artırmayı hedefleyen SaaS ürün: Roketfy

2021 yılının ilk yarısında ülkemizde e-ticaret hacmi 161 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 oranında büyüme yaşandı. Aslında hem globalde hem de ülkemizde e-ticaret hacmi, bilhassa Covid-19 pandemisinden sonra düzenli bir artışa sahne oldu. Pandemi ile birlikte dijital dönüşüm de hızlandı ve bu dijital dönüşümün sonuçlarından biri olarak e-ticaretin hayatlarımıza bu denli dahil olmaya başladığını söyleyebiliriz. Durum böyle olunca e-ticaret ve e-ihracat alanında da ciddi bir rekabet ortamı oluşmaya başladı.

Böyle bir ortamda şirketlerin yanı sıra aslında bu pazar yerlerinde satış yapan mağazaların ve KOBİ'lerin de yapması gerekenler arttı. Uçtan uça gerçekleşen bu süreçte, e-ticaret platformlarından satış yapan bu mağazalara satışlarını artırmaları ve dijital dönüşüme ayak uydurmaları konusunda yardımcı olabilecek ürünler geliştirilmeye başlandı. Bu ürünlerden biri de Roketfy.

E-ticaret pazar yerlerinde satışlarını artırmak isteyen marka, küçük işletme ve girişimciler için tasarlandı

Roketfy, e-ticaret pazar yeri mağazalarının satışlarını artırmayı hedefleyen bir SaaS ürün olarak karşımıza çıkıyor. Platform, bazı sorulara aranan cevaplardan yola çıkarak hayata geçirildi. Bunlar, "ürünüm neden satmıyor, ürünümü nasıl daha fazla satabilirim, ürünlerim pazar yeri içinde neden üst sıralarda sunulmuyor, rakibimin görünürlüğü neden daha fazla, fiyat dışında sıralamamı neler etkiliyor... gibi sorular. İşte bu gibi soruların bir sonucu olarak hayata geçirilen platform, e-ticaret pazar yerlerinde satışlarını artırmak isteyen marka, küçük işletme ve girişimciler için tasarlanmış veriye dayalı akıllı araçlar ve servisler platformu olarak hizmet veriyor. 

Roketfy 7/24 mağaza için çalışıyor ve bu mağazaların rakiplerini, içeriklerini, fiyatlarını, ürün ve mağaza bileşenlerinin tamamını sürekli analiz ediyor. Veriye dayalı satış artırıcı akıllı önerilerde bulunuyor. Üstelik bu aksiyon önerilerini hemen, kolayca uygulaman için entegrasyonlar, teknoloji servisleri ve araçlar sunuyor.

Roketfy'ın kullanımı da oldukça basit. E-ticaret mağazası dakikalar içerisinde API ile bağlanıyor ve Roketfy algoritması ile ürünler rakipleniyor. Fiyatlar, içerikler analiz ediliyor, akıllı öneriler sunuluyor. Böylelikle önerileri hemen uygulayarak ürünleri sıralamalarda yukarıya taşımaya ve mağazanın satışlarını artırmaya yardımcı oluyor. 

12 ay süren yazılım ve geliştirme süreci sonucunda yayına alındı

Emre Güzeldal, Ahmet Durmuşoğlu ve Rüstem Ramadan tarafından kurulan ve 12 ay süren yazılım ve geliştirme süreci sonucunda yayına alınan ürünün tüm geliştirme süreçleri ekibin kendisi tarafından yapıldı. Roketfy, şu anda 6 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Ahmet Durmuşoğlu ve Emre Güzeldal, icerikbulutu.com ve ContentGo.com’un kurucuları, daha önce Erospirlanta.com dikey bir e-ticaret sitesini kurup başarılı bir çıkış yaptılar. Ahmet Durmuşoğlu aynı zamanda performans ajansı Roipublic.com’un da kurucuları arasında bulunuyor. Kuruculardan Rüstem Ramadan ise icerikbulutu.com ve ContentGo.com’un uzun yıllardır teknik ekibinin liderlerinden.

Platform şu anda Hepsiburada ve Trendyol üzerinde aktif olarak çalışıyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan, ancak yatırım görüşmelerine devam eden Roketfy'ın gelir modeli ise üyelik abonelik modeli artı ek servislerin ücretlendirilmesi şeklinde karşımıza çıkıyor. Girişimin farklı büyüklükler ve problemler için farklı çözüm paketleri de bulunuyor.

Roketfy'ın pazarda birebir örneğinin bulunmadığı belirtiliyor. Sadece tek pazar yerine odaklansalar da çalışma mantığı açısından Helium 10 ve Alura gibi ürünlerle benzerlik gösteriyor. 

Roketfy'ın hedefleri

Roketfy, Türkiye’de pazar yerlerinde satıcı, mağaza ve markaların en önemli büyüme ortağı olmayı hedefliyor. Yatırım sonrasında Avrupa ve Asya’daki pazar yerlerindeki satıcıların büyüme partneri olmayı isteyen girişim, yatırım sonrası ilk hedef olarak planladığı pazar yerleri için geliştirme yapacak. Roketfy ayrıca pazar yeri markaları için de yeni raporlama ve analiz üzerinde modülleri çalışıyor.

Roketfy ilk kez Webrazzi E-Ticaret 2022'de duyurulacak

Son olarak Roketfy kurucu ortağı Emre Güzeldal'ın 16 Şubat tarihinde Webrazzi E-Ticaret 2022'de, Grow salonunda 14:20 -14:40 arasında, "Arama Motorlarına Dönüşen Pazar Yerleri: Pazar Yerlerinde Satıcı Rekabeti Nasıl Dönüşüyor?" başlıklı bir sunum yapacağını ve Roketfy’ın ilk defa duyurulacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.