Online kırtasiye platformu Papier, 50 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında Londra'da kurulan kırtasiye ürünleri için online platform Papier, Singular'ın liderliğinde gerçekleşen Seri C yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Online kırtasiye platformu Papier, 50 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında Londra'da kurulan kırtasiye ürünleri için online platform Papier, Singular'ın liderliğinde gerçekleşen Seri C yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcılar DMG Ventures, Lansdowne Partners, Kathaka, Felix Capital ve Beringea da katıldı. Seri C ile birlikte Papier'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 65 milyon dolara ulaştı. 

Singular'ın ortağı Nahu Ghebremichael, yeni yatırım tamamlandıktan sonra Papier'in yönetim kuruluna katılacak.

Bu noktada DMG Ventures'ın Daily Mail Group'un yatırım kolu olduğunu da hatırlatalım ve Papier'in böyle bir şirketten yatırım alması kulağa biraz da ilginç geliyor. Zira yayıncılık bile artık dijitale evriliyor ve neredeyse kağıda dayalı herhangi bir iş kalmadı diyebiliriz. Papier de tüm bu dijital dönüşümün aksine kırtasiye ürünleri, bilhassa defter satıyor. Yani özünde analog ürünleri teknolojik bir yoldan kullanıcılarıyla buluşturuyor. 

Papier'in bir diğer özelliği de günümüzün trendlerine uyum sağlıyor olması. Örneğin; Papier'de satılan defterlerin tasarımları için V&A, Mother of Pearl, Temperley London, Rosie Assoulin, Headspace ve Matilda Goad gibi isimlerle iş birliği yapıyor. Şirket, Instagram ve Pinterest gibi sitelerde ortaya çıkan kapak tasarımları için modern grafikleri odağına alıyor. Papier ayrıca bu tasarımları alıcılar kişiselleştiriyor. 

Papier'in İngiltere'deki marka bilinirliğinin yüzde 30, ABD'deki marka bilinirliğinin ise yüzde 15 civarında olduğu iddia ediliyor. Papier, bu yeni yatırımla bilhassa ABD faaliyetlerine yoğunlaşmak istiyor. Zira bu yıl şirketin gelirlerinin yüzde 40'ının ABD pazarından gelmesi öngörülüyor. Papier CEO'su ve kurucusu Taymoor Atighetchi de yeni yatırımın şirketin genişleme planlarını hızlandırmasına yardımcı olacağını dile getiriyor.

Papier'in 2019'dan bu yana beş kat büyüdüğünü de belirtemeden geçmeyelim. Paylaşılan bilgilere göre şirket ürünlerinin dijital versiyonlarını oluşturmak istemiyor. Ayrıca Papier'in müşterilerinin yüzde 53'ünü Y kuşağı oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.