Robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren Micropsi, 30 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında kurulan şirket, endüstriyel robotların kontrol etmek için yapay zekaya dayalı sistemler üretiyor. Micropsi, MIRAI yazılımı ile tanınıyor.
Robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren Micropsi, 30 milyon dolar yatırım aldı

Robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren Micropsi, 30 milyon dolar yatırım aldı. Berlin merkezli şirketin 30 milyon dolarlık B Serisi turu, Metaplanet, VSquared ve Ahren Innovation Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. Tura şirketin mevcut yatırımcılar, Project A Ventures ve M Ventures da katıldı. Yeni fon, ABD'deki operasyonları genişletmek ve Ar-Ge yatırımları için kullanılacak. kullanılacak ve aynı zamanda platforma daha fazla robot dahil edilecek. Micropsi'nin şimdiye kadar 13 yatırımcıdan 39,5 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

2014 yılında kurulan şirket, endüstriyel robotların kontrol etmek için yapay zekaya dayalı sistemler üretiyor. Micropsi, MIRAI yazılımı ile tanınıyor. Yazılım, robotların çalışma alanındaki hareketli durumlara gerçek zamanlı olarak tepki vermesini sağlıyor. Aslında yaptığı asıl iş robotları eğitmek.

Bu yazılım, endüstriyel robotların en çok kullanıldığı otomotiv, elektrik-elektronik, kimya, plastik makine, metal, yiyecek-içecek sektörleri yer alıyor. MIRAI kullanan şirketler arasında Siemens Energy, otomotiv tedarik şirketi ZF Group ve beyaz eşya üreticisi BSH bulunuyor.

Son 20 yılda büyük şirketler üretim süreçlerinde robotik teknolojilerden yararlanmaya başladı. Geçen hafta Tüpraş'ın gündeminde üretim sahalarında otonom robotlarla yaptığı pilot çalışmaları olduğunu söylemiştik. Buna paralel olarak edindiğimiz bilgilere göre şirket, robotik teknolojileri girişimi Boston Dynamics’in akıllı otonom robotu Spot ile test uygulamalarına başladığını aktarmıştık.

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ülkenin güney sınırında güvenliği sağlamak için dört ayaklı robot köpekleri test ettiğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.