McDonalds metaverse'de yerini almaya hazırlanıyor

Yaklaşık 10 ticari marka başvurusunda bulunan şirket, McDonald’s ve McCafé'yi bu yeni ortama taşımaya kararlı.
McDonalds metaverse'de yerini almaya hazırlanıyor

Walmart'ın metaverse adımının ardından McDonalds da metaverse'e yönelik ticari marka başvuruları yapmaya başladı. Şirketin yaptığı ticari marka başvuruları arasında indirilebilir sanal yiyecek ve içecek ürünleri, sanal restoran, çevrimiçi perakende hizmetleri ve sanal konserler ve diğer sanal etkinlikler yer alıyor. 

Tıpkı Walmart'ın başvurularında olduğu gibi Marka Tescili Avukatı Josh Gerben tarafından fark edilen başvurular, McDonald's'ın bu alanda ciddi olduğunu gösteriyor. 

Yaklaşık 10 ticari marka başvurusunda bulunan şirket, McDonald’s ve McCafé'yi bu yeni ortama taşımaya kararlı. Bu arada McDonald’s'ın indirilebilir sanal yiyecek ve içecek ürünlerini kapsayan başvurusu NFT'lere yönelik bir adım olarak yorumlanıyor. 

Üstelik şirket, sanal ortamda açtığı mağazalar üzerinden yemen siparişi almayı planlıyor. Aslına bakarsanız bu sektörde uzun süredir konuşulan bir konu. Hatta yıllar öncesinden bu vizyon ile hareket eden Qreal'in Artırılmış Gerçeklik ortamına taşıdığı yemek modellerini sizlerle paylaşmıştık

Her ne kadar başvurular yapılmış olsa da; bu McDonalds'ın hemen metaverse için harekete geçeceğini göstermiyor. Şirket sadece sürece adapte olmak ve fırsatları kaçırmamak adına bir adım atmış olabilir. Ne de olsa moda markalarının öncülüğünde gerçekleşen VR ve oyun ortamına yönelik pazarlama faaliyetleri her geçen gün yeni markaların da bu yöne kaymasına yol açıyor. 

Yine de şirketin bu konulara o kadar uzakta olmadığını hatırlatmakta fayda var. Hatırlarsanız, McDonalds'ın ABD operasyonu, McRib'in 40. yılını kutlamak için ilk NFT'sini yayına almıştı

McDonalds'ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine yaptığı ticari marka başvurularının yaklaşık dokuz ay içinde tamamlanması bekliyor. McDonalds'ın metaverse odaklanan projelerinin temellerini 2022'nin sonuna doğru atması mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.