Tesla'nın tasarım lideri Apple'ın tasarımlarını eleştirdi

Tesla'nın tasarım lideri Franz von Holzhausen, Apple ürünlerinin kendisine ilham vermekten uzak olduğunu dile getirdi.
Tesla'nın tasarım lideri Apple'ın tasarımlarını eleştirdi

Tesla'nın tasarım lideri Franz von Holzhausen Spike Car Radio'ya verdiği röportajda Apple'ın tasarımlarını eleştirdi. Kendine ilham veren diğer markalar sorulduğunda von Holzhausen, doğrudan Apple'dan bahsetmeye başladı. 

Apple Watch kullanıcısı olduğunu belirten von Holzhausen, akıllı saati fitness özellikleri için kullandığını açıkladı. Saatin fitness dışında pek de bir amaca hizmet etmediğini söyleyen tasarım lideri, Apple ürünlerinin kendisine ilham vermekten uzak olduğunu dile getirdi: 

Apple ürünleriyle ilgili üzücü olan kısım, artık sanki dört gözle bekleyecek hiçbir şey yok. Sadece bir idame etme, devam etme durumu mevcut gibi hissediyorum. Aynı şey üzerinde küçük bir iyileştirme yapıyorlar, bu yüzden ilham verici olması açısından bakarsak, yaptıklarıyla motive olmak zor. 

Franz von Holzhausen açıklaması, Tesla çalışanlarının Apple'a yönelttiği eleştiri yağmurunun sadece küçük bir parçasını temsil ediyor. Çalışanlar bu konuda Tesla'nın ortaklarından Elon Musk'ı örnek alıyor olabilir. Geçen yıl App Store'un yaklaşımını internet içeriğine ve hizmetlerine erişimi denetleyen ortam (walled garden) olarak tanımlayan Elon Musk, Apple'ın MacBook ve iPhone'da kobalt piller kullanmasını da eleştirmişti. 

Eleştirilerle beraber, Tesla ürünlerinde de Apple hizmetlerine yer verilmediğini hatırlatalım. Araçlarında Apple'ın CarPlay'ine yer vermeyen Tesla, Apple Music entegrasyonu yerine Spotify'ı tercih ediyor. 

Franz von Holzhausen ise Apple'a yönelttiği eleştirilerin bir benzerini kendisi için duyuyor olabilir. Zira Tesla ürünleri kalite kontrol sürecinin yoksunluğu ile sıkça eleştiriliyor. Aynı şekilde kendilerine tasarım açısından yüksek hedefler koyan Tesla ekibi, çoğu zaman üretim sürecinde, ürünü yetiştirebilmek adına hedeflediklerinden daha küçük ölçekte hareket etmek zorunda kalabiliyor. Bu da ekibi verdiği sözleri tutmaktan aciz bir konuma düşüyor. 2019 yılında 2021 yılında piyasaya sürüleceği açıklanan direksiyonsuz araç üretimi de dahil. Zira şirket henüz tamamen başarılı bir otonom sürüşü sağlayabilmiş değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.