Jeep, elektrikli scooter girişimi Razor ile araziye özel geliştirdiği elektrikli scooter'ını piyasaya sürdü

Elektrikli scooter girişimi Razor ve otomobil markası Jeep ortaklığa giderek araziye özel elektrikli scooter'ını piyasaya sundu. Araç, toplam 18 kg ağırlığında.
Jeep, elektrikli scooter girişimi Razor ile araziye özel geliştirdiği elektrikli scooter'ını piyasaya sürdü

Elektrikli scooterlar, özellikle kısa araba yolculuklarının yerini alarak karbondioksit emisyonları önemli ölçüde azaltıyor.  Sektörün 2025 yılına kadar yüzde 80 büyüyerek 38.6 milyar dolara çıkması bekleniyor. Birçok otomobil şirketinin elektrikli scooter, elektrikli motosiklet ve elektrikli bisiklet üretimine odaklandı. BMW, VW, GM, Audi, Peugeot, Skoda olmak üzere tüketicilerin şehir içi ulaşımda iki tekerlikli araçlara yöneldiğini görerek bu alanda rekabete ortak oldu. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre elektrikli scooter girişimi Razor ve otomobil markası Jeep ortaklığa giderek araziye özel elektrikli scooter'ını piyasaya sundu. Araç, toplam 18 kg ağırlığında. 200W gücündeki elektrik motoruyla maksimum 19 km/s hıza çıkabiliyor. 19 km/s hız alanda rekor kırmıyor ancak çoğu kişi yeterli görünüyor. Elektrikli scooter, 499 dolardan satışa çıktı. 

Mercedes-Benz, Elektrikli scooter üreticisi Micro ile iş birliğine gitmişti. 250 Watt gücünde bir motora sahip Mercedes-Benz eScooter modelini piyasaya sunmuştu. Aracın ağırlığı ise 13,5 kg. Mercedes-Benz eScooter modelinin maksimum hızı ise saatte 20 km. 36v 7.8 Ah batarya ile gelen Mercedes-Benz eScooter, kullanıcısının ağırlığı ve yol durumuna bağlı olarak ortalama 25 km'lik bir menzil sunuyor. Mercedes-Benz e-scooter'ın 3,5 saat içinde tamamen şarj olabiliyor.

Almanya merkezli otomotiv üreticisi Audi, Audi e-tron scooter adındaki modelini çıkardığını Ağustos 20219'da piyasaya duyurmuştu.  Bir scooter ile kaykayın karışımı gibi görünüyor. Diğer elektrikli scooter modellerinden farklı olarak 4 tekerlekli bir tasarıma sahip olan Audi e-tron scooter, paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında satışa sunulacak.

İspanyol otomobil üreticisi SEAT, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Segway iş birliği ile SEAT EXS KickScooter'u üretti. Kırmızı ve siyah ağırlıklı bir tasarıma sahip.12,5 kg ağırlığında olan SEAT EXS KickScooter, ön ve arka amortisörleri sayesinde konforlu bir sürüş sunuyor.

Elektrikli scooter işine odaklanan  Swing24 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Yatırımın, White Star Capital liderliğinde yönetildiğini belirtmiştik. Yeni gelen yatırımın Japonya açılımı için kullanacakları açıklanmıştı. Kurulduğundan beri toplam yatırım bedeli 32,9 milyon dolara çıkmıştı. 2019 yılında kurulan Swing, Güney Kore'de faaliyet gösteriyor. Şirket, şu anda 35 bin araçlık elektrikli araç filosu işletiyor. Bu sene 100 bin e-scooter ve e-bisiklet dağıtmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca 200 şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.