"Şimdi al, sonra öde" çözümleri sunan fintech Alma, 115 milyon euro yatırım aldı

Fransız fintech Alma, Seri C turda 115 milyon euro yatırım aldı. Şirket aldığı yatırımı faaliyet gösterdiği ülkelerin sayısını artırmak için kullanacağını açıkladı.

Fransa merkezli fintech Alma'dan daha önce sizlere bir yatırım turunda bahsetmiştik. Şirket, bizim radarımıza 2021'in başında aldığı 49 milyon euroluk yatırımla girmişti. Alma şimdi de Seri C turda 115 milyon euro yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Cathay Innovation, Eurazeo, Bpifrance’s Large Venture fund, Seaya Ventures ve Picus Capital'ın yanı sıra yeni yatırımcılar Tencent, GR Capital ve Roosh Ventures da katıldı.

2017 yılında Louis Chatriot tarafından hayata geçirilen Alma, satıcılar ve tüketiciler için bölünmüş ve ertelenmiş ödeme çözümleri sunuyor. Alma'yı satıcılar için çekici kılan, girişimin birden fazla taksitle yapılan ödemelerle ilgili riskin yüzde 100'ünü de kendi elinde bulundurması. Zira bir müşteri dört taksitle bir bisiklet satın aldığında, ödeme birkaç aya bölünse bile satıcıya ilk günde ürününün tamamı için ödeme yapılıyor.

Alma, pahalı alımlar için daha fazla esneklik sunmak amacıyla 6 bin satıcı ile iş birliği içinde. Alma'nın ana ödeme ürünü ise 2, 3 veya 4 taksit seçeneği. Alma bunların yanı sıra 10 aylık veya 12 aylık planlar da sunuyor. Bu seçenekler bilhassa elektronik cihazları veya mobilya gibi bazı ürünlerin satın alımları sırasında tercih ediliyor. Alma, bir ürün satın alıp 15 veya 30 gün sonra ödemenizi sağlayan bir ödeme seçeneğine sahip, bunu da "şimdi al, sonra öde" şeklinde tanımlayabiliriz.

Yılda 1 milyar eurodan fazla işlem hacmine sahip Alma, ödemelerde işlem ücretleri de alıyor. Bazı satıcılar bu ücretleri kendileri öderken bazıları da müşterilerin faturalarına yansıtıyor, bu tamamen tercih meselesi.

Şu anda İspanya, İtalya, Almanya ve Belçika'da hizmet veren Alma, şimdi de Hollanda, Lüksemburg, Portekiz, İrlanda ve Avusturya'da faaliyet göstermeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.