Fransız fintech Alma, 49 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli fintech girişimi Alma, Cathay Innovation, Idinvest, Bpifrance'ın Large Venture fonu, Seaya Ventures ve Picus Capital'ın katıldığı yatırım turunda 49 milyon euro yatırım aldı.
Fransız fintech Alma, 49 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli fintech girişimi Alma, Cathay Innovation, Idinvest, Bpifrance'ın Large Venture fonu, Seaya Ventures ve Picus Capital'ın katıldığı yatırım turunda 49 milyon euro yatırım aldı. Girişim pahalı ürünler için yeni bir ödeme seçeneği geliştiriyor ve bu ödeme sisteminde üç veya dört taksit yapabiliyorsunuz. Benzer bir ödeme yönteminin Klarna'da da olduğunu, ancak Klarna'nın Fransa'da faaliyet göstermediğini hatırlatalım.

2017 yılında hayata geçirilen Alma, satıcılar ve tüketiciler için bölünmüş ve ertelenmiş ödeme çözümleri sunuyor. Alma'yı satıcılar için çekici kılan, girişimin birden fazla taksitle yapılan ödemelerle ilgili riskin yüzde 100'ünü de kendi elinde bulundurması. Zira bir müşteri dört taksitle bir bisiklet satın aldığında, ödeme birkaç aya bölünse bile satıcıya ilk günde ürününün tamamı için ödeme yapılıyor.

Alma'ya kart bilgilerinizi girdikten ancak 15 gün veya bir ay sonra ücretlendiriliyorsunuz. Satın aldığınız bir şeyden emin değilseniz ve geri gönderme şansınız olduğunu düşünüyorsanız platform size kolaylık sağlıyor.

Alma ayrıca, şimdi satın alma ve 6, 10 veya 12 taksitin üzerinde ödeme yapma gibi daha uzun planlar sunmayı da hedefliyor. Girişim, yeni yatırım sayesinde, ekibini üç katına çıkarmayı ve iki yıl içinde yıllık ödeme hacminde 1 milyar euroya ulaşmayı planlıyor. Alma aynı zamanda diğer ülkelerde faaliyet göstermeye de başlayacak, ancak özellikle Fransız satıcıların diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Avrupalı ​​müşterilere ulaşmalarına yardımcı olmaya odaklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.