Rollic, Almanya merkezli mobil oyun stüdyosu NanoTribe’ı satın aldı

Yeni bir satın alma gerçekleştiren Rollic, ilk defa Türkiye merkezli olmayan bir mobil oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu
Rollic, Almanya merkezli mobil oyun stüdyosu NanoTribe’ı satın aldı

Zynga bünyesinde çalışmalarında devam eden Rollic'in, Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum oyun stüdyolarını satın aldığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir satın alma gerçekleştiren Rollic, ilk defa Türkiye merkezli olmayan bir mobil oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu.

Rollic tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, daha önce partner stüdyosu olarak birlikte çalıştığı Almanya merkezli bağımsız mobil oyun stüdyosu NanoTribe’ı satın aldı. Rollic ve NanoTribe arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2017 yılında kurulan ve geçtiğimiz dönemlerde Rollic'in partner stüdyosu olarak çalışan NanoTribe, dünya çapında 33 milyondan fazla indirmeye ulaşan Cashier 3D ve 47 milyon indirmeyi geride bırakan 2021’in önemli oyunlarından Arrow Fest gibi başarılı oyunlara da imza atmıştı.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte NanoTribe'ın Rollic çatısı altında özgün mobil oyunlar üretmeye devam edeceğini de belirtelim.

2021 yılında ByteTyper, Creasaur Entertainment, Uncosoft ve ZeroSum olmak üzere dört adet Türk mobil oyun stüdyosu satın alan Rollic, ilk defa Türkiye merkezli olmayan bir mobil oyun stüdyosu satın alarak küresel bir büyümenin sinyalini vermiş de oldu.

NanoTribe ekibinin girişimci zihniyeti ve tutkusunun Rollic’in yeni marketlere büyüme vizyonuyla güzel bir uyum yakaladığını belirten Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, ilk Avrupa ofislerini Berlin’de NanoTribe ile beraber kurmuş olmaktan mutlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.