Rollic'ten 3 satın alma: Creasaur Entertainment, Bytetyper ve Zerosum'ı satın aldı

Rollic tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum oyun stüdyolarını satın aldı.
Rollic'ten 3 satın alma: Creasaur Entertainment, Bytetyper ve Zerosum'ı satın aldı

Rollic'in partner stüdyosu olan Uncosoft’u satın aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile önemli bilgiler paylaşan Rollic, 3 yeni oyun stüdyosunu daha bünyesine kattığını duyurdu.

Rollic tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum oyun stüdyolarını satın aldı. Rollic tarafından satın alınan Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum stüdyolarının halihazırda Rollic partnerliğinde oyun geliştirdiğini de ekleyelim.

Oyun stüdyoları satın alma sonrasında da mobil oyun geliştirmeye Rollic üretim ağı altında devam edecekler. Söz konusu satın alma anlaşmalarının finansal detayları ile ilgili bilgiler ise paylaşılmadı. Satın alınan Creasaur Entertainment, Bytetyper (Forgerhero) ve Zerosum oyun stüdyolarının yerli stüdyolar olduğunu da belirtelim.

Üç stüdyonun üretmiş olduğu popüler oyunlar arasında; Creasaur Entertainment’ın geliştirdiği Money Maker 3D ve Hit Guys, Bytetyper(Forgerhero)’ın geliştirdiği Racing Online ve Touchdrawn ve Zerosum’ın geliştirdiği Barista Life ve Long Nails 3D oyunları yer alıyor.

Ailelerine katılan stüdyoların Rollic ile olan ortaklıkları süresince vizyon ve kültürleri ile uyumlu içerikler üretmiş yetenekli geliştiricilerden oluştuğunu belirten Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, ürün odaklı başarılar gösteren takımları yaratıcılıkları ve teknik becerileriyle Rollic ailesine katarak üretim güçlerini genişletmeye devam etmekten mutluluk duyduklarını da paylaştı.

Rollic'in yayınladığı oyunlarla 1 milyar indirmeyi geride bıraktığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 2021 yılı içinde Rollic ile birlikte çalışan 41 partner Türk oyun stüdyosu da oyunlarını tüm dünyada yayınlayarak milyonlarca kullanıcı ile buluşmuş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.