Periferik yayma testine odaklanan şirket Scopio, 50 milyon dolar yatırım aldı

Scopio, kan hücreleri için ön sınıflandırma, tespit ve numunelerin analiz edilmesini sağlayan yapay zeka tabanlı görüntüleme destek çözümü geliştiriyor.
Periferik yayma testine odaklanan şirket Scopio, 50 milyon dolar yatırım aldı

Kan testleri enfeksiyonların tespit ya da hastalığı engellemek için ilk adım. Bu testlerin arasında özellikle periferik yayma testi, tanı koyma konusunda oldukça başarılı bir test türü. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, periferik yayma testi konusuna odaklanan Scopio, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Tur, OurCrowd ve adı açıklanmayan bir yatırımcı tarafından yönetildi. Yatırım turuna, Mizrahi-Tefahot Bank Invest, Ilex Medical ile şirketin mevcut yatırımcılar Olive Tree Ventures ve Aurum Ventures katıldı. Yeni yatırım, şirketin yurt dışı operasyonlarını genişletmek için kullanılacak.

Periferik yayma laboratuvarlarda bir cam (lam)  üzerine kanın ince bir şekilde yayılıp boyanmasıyla gerçekleştirilen bir işlem olarak tanımlanıyor. Hematoloji laboratuvarlarında yapılan test, anormal kan hücrelerinin var olup olmadığını araştırıyor.

2015 yılında kurulan Scopio, bunu yeniden tasarlamak için kurulan bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Şirket, kan hücreleri için ön sınıflandırma, tespit ve numunelerin analiz edilmesini sağlayan AI tabanlı görüntüleme destek çözümü geliştiriyor. Hematopatologların ve sağlık çalışanlarının görüntülere laboratuvarda veya mikroskopta olmalarına gerek kalmadan her yerden erişmelerine olanak tanıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Portekiz merkezli sağlık platformu CRIAM; 2,1 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Tur; SOSV, Artesian ve Portekiz merkezli Sosyal Etki Fonu tarafından yönetilmişti. Şirketin yeni gelen yatırımı kan grubu ve hastalık teşhis teknolojisinin geliştirilmesini ilerletmek için kullanacağını söylemiştik. Amaçlarının Covid-19, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkları tespit edecek test kitlerine odaklanmak olduğunu belirtmiştik. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.