Instagram, güvenlik odağında 2 yeni özelliği yayına aldı sırada ise kimlik onaylaması var

Instagram "Hareketlerin" ve "Güvenlik Kontrolü" sekmesini tüm kullanıcılara açılacağını duyurdu. Şirket ayrıca kimlik onaylaması özelliğini de test etmeye başladı.
Instagram, güvenlik odağında 2 yeni özelliği yayına aldı sırada ise kimlik onaylaması var

Yakın zamanda ücretli abonelik özelliğini 10 içerik üreticisine açan Instagram, yeni özellikleri yayına almaya devam ediyor. Uzun süredir test sürecinde olan Hareketlerin ve Güvenlik kontrolü özellikleri de buna dahil. Instagram dün paylaştığı bir blog yazısı ile "Hareketlerin" sekmesini tüm kullanıcılara açılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıldan bu yana test edilen özellik, tüm dünyadaki kullanıcılara açılacak. 

Hareketlerin özelliğinin detayları

Kullanıcılar bu yeni özellikle birlikte içeriklerini ve etkileşimlerini toplu olarak silebilecek. Silinebilen içerik ve etkileşim formatları arasında gönderiler, hikayeler, reels, yorumlar, beğeniler ve hikaye çıkartmaları yer alıyor. 

Bunlara ek olarak kullanıcıların içerik ve etkileşimlerini tarihe göre filtreleyebileceğini belirtelim. Ayrıca kullanıcılar, yorumları, beğenileri ve hikayeleri belli tarih aralıklarına göre aratabilecek. 

Hareketlerin özelliği ile yakın zamanda sildiğiniz ya da arşivlediğiniz içerikleri bulabilecek, ziyaret ettiğiniz bağlantıları görebilecek ve platformda geçirdiğiniz zamanı görüntüleyebileceksiniz. 

Security checkup özelliği 

Instagram Hareketlerin özelliği ile beraber Security checkup özelliğini de yayına aldı. Güvenlik kontrolü olarak çevirebileceğimiz bu özellik, tüm kullanıcılara açılacak. Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana test edilen güvenlik kontrolü, hesapları hacklenmiş olabilecek kişileri uyarıyor. 

Adeta bir rehber niteliği taşıyan özellik, kullanıcıların belli adımları izleyerek hesaplarını güvence altına almasını sağlıyor. Güvenlik kontrolü özelliği üzerinden giriş bilgileriniz kontrol edebilir, profil bilgilerinizi gözden geçirebilir ve hesap kurtarma bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Güvenlik kontrolünden faydalanmak isteyen kullanıcılar, özelliğe ayarlar üzerinden erişebilir.

Kimlik onaylaması

Instagram'da son aylarda hesap çalma faaliyetleri gittikçe arttı. Şirket, kullanıcıların hesaplarını kolayca geri alabilmesi için platforma yeni bir özellik daha eklediğiniz duyurdu. Bundan sonra kullanıcılar, arkadaşlarından kimlik onaylaması talebinde bulunabilecek. 

Kimlik onaylaması özelliğini kullanmak için öncelikle hesabınıza en son belirlediğiniz şifre ile giriş yapmanız gerekiyor. Ardından kimliğinizi doğrulayabilecek Instagram'daki iki arkadaşınızı seçerek kimlik onaylaması talebinde bulunuyorsunuz. Arkadaşlarınız, bu talebe 24 saat içinde cevap vermek durumunda. Eğer her iki arkadaşınız da 24 saat içinde kimliğinizi onaylarsa, yeni bir şifre yaratabiliyorsunuz. Ancak seçtiğiniz iki kişi bu işlemi yerine getiremezse, başka 2 arkadaşınıza talep gönderebiliyorsunuz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.