Harman, karma gerçeklik teknolojisine odaklanan Apostera'yı satın aldı

Harman International tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, özellikle otomotiv sektörü için artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (MR) çözümleri üzerinde çalışan Apostera girişimini satın aldı.
Harman, karma gerçeklik teknolojisine odaklanan Apostera'yı satın aldı

Bağlantılı otomobil çözümleri sunan Harman'ın 8 milyar dolar karşılığında Samsung tarafından satın alındığını 2016 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 6 yıldır Samsung bünyesi altında çalışmalarına devam eden Harman, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Harman International tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, özellikle otomotiv sektörü için artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (MR) çözümleri üzerinde çalışan Apostera girişimini satın aldı. Harman International ve Apostera arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Harman International, dünya çapında otomobil üreticileri ve kurumsal işletmeler için bağlantılı teknolojiler geliştiriyor. Apostera satın alması ile birlikte zaman içinde Harman International ürünlerine artırılmış ve karma gerçeklik özelliklerinin ekleneceğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

2017 yılında Andrey Golubinskiy, Mikhail Sokirnik ve Victor Samoylenko tarafından Almanya'da kurulan Apostera, özellikle artırılmış gerçeklik destekli yazılım ve donanım çözümleri sunuyor. Apostera'nın çözümleri arasında otomobillerin içinde kullanılabilecek Head-up ekranlar ve navigasyon takip sistemleri de yer alıyor.

Otomobil kullanma deneyimini sunduğu artırılmış ve karma gerçeklik teknolojileri ile daha verimli bir hale getirmek adına yola çıkan Apostera'nın bugüne kadar toplamda 1 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim. Harman International tarafından yapılan açıklamalara göre satın almanın tamamlanması ile birlikte Apostera'nın tüm ekibi Harman'ın otomobil birimine katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.