Bunch, yeni versiyonu Bunch 2.0 ile birlikte metaverse platformuna dönüştü

Uzun süren sessizliğini bozan Bunch, yeni versiyonu olan Bunch 2.0 ile birlikte son yılların en önemli konuları arasında yer alan metaverse'e adım attığını duyurdu.
Bunch, yeni versiyonu Bunch 2.0 ile birlikte metaverse platformuna dönüştü

Mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Bunch'ı ilk olarak 2018 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Kurucuları arasında Selçuk Atlı'nın da yer aldığı Bunch, en son 2020 yılını Eylül ayında 20 milyon dolar yatırım almıştı.

Uzun süren sessizliğini bozan Bunch, yeni versiyonu olan Bunch 2.0 ile son yılların en önemli konuları arasında yer alan metaverse'e adım attığını duyurdu. Oyuncuların birbirleriyle oyun oynamalarını ve bir oyundan diğerine atlarken bağlantıda kalmalarını sağlamaya devam edecek olan Bunch, Bunch 2.0 ile birlikte oyuncuların platform içinde daha fazla vakit geçirmesini hedefliyor. 

2017 yılında Selçuk Atlı, Jason Liang ve Jordan Howlett tarafından kurulan Bunch, oyuncuların görüntülü bir şekilde sohbet etmelerine olanak sağlayan bir platform olarak hizmet sunuyordu. Bunch 2.0 ile birlikte ise oyuncular, platform içinde hareket edebilecek ve kendi avatarlarına sahip olabilecekler. Oyuncuların platform içinde birbirleri ile etkileşime geçebileceklerini de ekleyelim.

Blockchain ve metaverse tabanlı oyun platformlarının her geçen gün daha popüler bir hale geldiğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Oyunların sosyal tarafına odaklanan bir platform olan Bunch, yeni versiyonu ile oyuncuların birlikte vakit geçirebilecekleri, parti kurabilecekleri ve sevdikleri oyunları birlikte oynayabilecekleri bir metaverse haline gelmiş oldu.

Paylaşılan bilgilere göre oyuncular, Bunch 2.0 ile bir ev oluşturabilecek ve kendi odasına da sahip olabilecek. Bunch bir metaverse'e dönüşse de dileyen kullanıcıların arkadaşları ile görüntülü görüşmeler yapmaya devam edebileceğini de belirtelim.

Bunch 2.0'ın şu an için aktif durumda olduğunu ve geliştirilmeye devam edildiğini da ekleyelim. Bunch'ın Medium paylaşılan bilgilere göre ise Bunch 2.0'a şu an için sadece davet modeli ile kullanıcıları kabul ediyor. Bunch, oyunculara blockchain kullanarak gerçek mülkiyet ve fayda sağlayan merkezi olmayan bir ekonomi sunmayı hedefliyor. Bunch 2.0 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.